25.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 18, 2024

Bona sort, Muntanyeta!

L'Orquestra de la Bona Sort va tancar la nit dels 35 anys de La Muntanyeta amb una part del públic, ballant a l'escenari (foto: Cristina Aguilar)
L’Orquestra de la Bona Sort va tancar la nit dels 35 anys de La Muntanyeta amb una part del públic, ballant a l’escenari (foto: Cristina Aguilar)

Hi ha nits que són difícils d’oblidar. Quan una entitat porta entre mans una feina de 35 anys i mai no ho ha celebrat en públic, el dia de la commemoració es desborden les emocions. Ni el Jaume, ni l’Àngels, ni la Núria, ni la Marta, ni la Rosa, ni el Josep, ni tants d’altres podran oblidar el sopar de celebració de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, La Muntanyeta.

Nit de reconeixements a una vuitantena de persones, institucions i empreses que han aportat el seu temps o recursos particulars a l’entitat. Nit de reconeixements a les juntes directives de l’associació, creada el setembre de 1977. Nit d’homenatge al fundador i president de la primera junta, Frederic Solanes Masdeu -300 persones dempeus aplaudint al tinglado 1 del Port-. Nit de guardons als professionals amb més de vint anys al centre.

Nit amb un poder de convocatòria extraordinari: vuit ajuntaments, l’alcalde de Tarragona, el delegat del Govern, el rector de la URV, el president del Port, l’exalcalde Joan Miquel Nadal, l’exconseller de Benestar i Familia Josep Lluís Cleries, les gran companyies petroquímiques (Repsol, Dow, BASF, Bayer), Obra Social La Caixa, fundacions, entitats, voluntaris… i una llarga llista que inclou una personalitat molt especial: l’expresident Jordi Pujol.

Nit que deixa moltes imatges a la retina: el mateix president i la seva dona, Marta Ferrusola, acompanyats a la taula per l’exalcade Nadal en la primera part de l’acte, i pel vicari general, Monsenyor Joaquim Fortuny a la segona part. Al costat, el locutor i empresari de la comunicació Justo Molinero i el vicepresident de la Diputació, Albert Vallvé, que acabarà ballant amb la regidora i diputada de CiU, Victòria Forns.

L'equip directiu actual de La Muntanyeta reben un obsequi sorpresa del seu "cap", Jaume Marí (foto: Cristina Aguilar)
L’equip directiu actual de La Muntanyeta reben un obsequi sorpresa del seu “cap”, Jaume Marí (foto: Cristina Aguilar)

Nit de sorpreses per a l’equip directiu actual del centre, un equip de cinc dones valentes, grans professionals i millors persones: Àngels Estupinyà, directora del taller. Núria Búira, directa de l’escola. Rosa Reig, directora de la residència. Marta Frontiñán, treballadora social. I Rosa Biarnés, cap d’administració.

Nit de premis, els primers que atorga l’associació al cap de 35 anys. Guardons ben merescuts per a la Fundació Privada Port Aventura (treballa amb la Muntanyeta en un nou centre de referència internacional), la Fundación Vodafone, l’empresa pública GIPPS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut) i Cèsar Puig, director territorial d’Urbanisme, pel seu compromís i perseverança amb l’entitat. Un polític de tarannà ben diferent a l’habitual dels seus “col·legues”.

El director general de La Muntanyeta, Jaume Marí (segon per l'esquerra) amb les quatre persones que van rebre els Premis de l'APPC (foto: Cristina Aguilar)
El director general de La Muntanyeta, Jaume Marí (segon per l’esquerra) amb les quatre persones que van rebre els Premis de l’APPC (foto: Cristina Aguilar)

Nit de música i ball amb l’Orquestra de la Bona Sort, dirigida pel musicoterapeuta, José Manuel Pagán, i una dotzena llarga de músics i cantants amb discapacitat psíquica que transmeten alegria i emoció a la vetllada a base de rumba, txa txa txa i bolero.

La sort de l’orquestra és la sort que Tarragona desitja als pares i mares de la Muntanyeta, als seus directius i als seus professionals. Sort, empenta, feina i ajuda material i moral per tirar endavant  nous reptes, molt importants, i que ja s’acaronen.

El musicoterapeuta José Manuel Pagan amb dues de les cantants de l'Orquestra de la Bona Sort (foto: Cristina Aguilar)
El musicoterapeuta José Manuel Pagan amb dues de les cantants de l’Orquestra de la Bona Sort (foto: Cristina Aguilar)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Des de La Muntanyeta volem donar-vos les gràcies a tots els que van fer que fos una nit per a recordar per sempre. Gràcies Ricard i Raquel per la vostra col·laboració i per conduir l’acte de manera immillorable.

  2. Sense dubtes, bona feina aquesta associació. Però si “senyors” “molt especials” com en Pujol o en Nadal no haguessin robat tot el que han robat en els darrers anys, des de Banca Catalana al Jaume I, totes aquestes iniciatives no dependrien de la caritat, sinó que podrien estar integrades en una política social oficial.
    El lloc de Pujol i Nadal, és la presó, no les cel.lebracions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here