Advertisement Advertisement Advertisement
13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 31, 2023

Mobilitzats per la Tecla

L'entrada del Braç de Santa Tecla aspira a ser un dels quatre finalistes del concurs "L'instant més gran dels Països Catalans"
L’entrada del Braç de Santa Tecla aspira a ser un dels quatre finalistes del concurs “L’instant més gran dels Països Catalans”

Aquest pròxim cap de setmana Tarragona aspira a situar l’Entrada del Braç de Santa Tecla entre els quatre millors moments de festa dels Països Catalans. El programa “Mans” de Catalunya Ràdio, un espai dedicat a la cultura popular i tradicional, promou un concurs basat en les votacions dels oients.

El punt culminant de la Festa Major de Tarragona ha de competir amb el Salt de Plens de La Patum de Berga, la baixada dels raiers a la Pobla de Segur i la primera sardana de l’any al Cap de Creus.

Aquest concurs radiofònic posarà a prova la capacitat de mobilització de la societat civil tarragonina i, especialment, de les entitats que han aconseguit fer de Santa Tecla una Festa Tradicional d’Interès Nacional i reconeguda a nivell estatal.

Vilafranca, Reus i Montblanc

La tronada de Reus, Sant Jordi matant el drac a Montblanc i l’entrada de Sant Fèlix a Vilafranca ja s’han classificat per passar a la gran final on s’enfrontaran els quatre candidats guanyadors de les semifinals. Per tant, queda només per escollir un dels quatre finalistes.

Dos punts poden jugar en contra de les opcions de Tarragona en aquest concurs: la competència de la Patum de Berga -Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat i més difosa als mitjans de comunicació- i l’elecció dels tres primers finalistes: el cas de Vilafranca i Sant Fèlix presenta similituds al moment de l’entrada del Braç de Santa Tecla; i els altres dos fets escollits fins ara estàn, geogràficament, molt a prop de Tarragona.

Entrada_Brac_Santa_Tecla_2

Al concurs només és vàlid un vot per persona. Per tant, la mobilització dels milers de tarragonins i tarragonines que participen de Santa Tecla és clau per superar els rivals. L’entrada de Sant Fèlix es va clasificar amb un 53 % dels vots. Sant Jordi matant el drac a Montblanc es va imposar amb el 68 % dels vots. I la tronada de Reus va aconseguir el 47 % dels vots dels oients.

Imatge externa de ciutat

Parlem d’un concurs radiofònic i no cal donar-li més importància de la que té. Però participar d’aquesta iniciativa i intentar ser protagonista guanyador de “L’instant més gran dels Països Catalans” ha de ser un motiu d’autoestima i orgull de Tarragona i dels seus ciutadans. I una altra manera de donar a conéixer els nostres valors i tradicions al conjunt del pais.

Participeu via telèfon, trucant al 93 201 74 74 quan es fa el programa en directe, dissabtes i diumenges de 6 a 8 del matí, o enregistrant el vot al contestador del número 93 414 41 66. També es pot votar via correu electrònic a mans@catradio.cat o a través de Facebook i Twitter amb el nom manscatradio

Aconseguir ser finalista del concurs  seria una demostració de ganes, entusiasme i mobilització dels tarragonins i un magnífic regal per a la cloenda de Tarraco Viva, un altre gran moment cultural dels Països Catalans. Animeu-vos a participar!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here