19.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 13, 2024

Jardins verticals al Sagrat Cor

Els alumnes de sisè de Primària del col·legi Sagrat Cor, davant d'un dels jardins verticals que han elaborat amb material reciclat (foto: Mª José Sánchez)
Els alumnes de sisè de Primària del col·legi Sagrat Cor, davant d’un dels jardins verticals que han elaborat amb material reciclat (foto: Mª José Sánchez)

Es van trobar de casualitat, van compartir una idea i en pocs mesos l’han feta realitat. El Col·legi Sagrat Cor i Innovation Hub de la URV han format una parella que ha impulsat un projecte innovador i educatiu i que ens deixa uns jardins verticals hidropònics a la mateixa escola.

Els protagonistes principals són 49 nens i nenes de sisè curs de Primària, comandats per les tutores Pilar Edo i Viqui Boada. Els primers passos es van fer amb dues sessions a la seu d’Innovation Hub, al campus Sescelades, sota la coordinació de Josep Maria Gastó.

Allà els alumnes van assumir el repte de fer un jardí amb materials reciclats, van observar, van aprendre conceptes bàsics i van elaborar els primers prototips. Ells han recollit el material i han triat els tres indrets de l’escola per posar-hi el jardí.

Acte de presentació de l'activitat als pares i mares d'alumnes. Al fons, els 49 alumnes protagonistes (foto: Mª José Sánchez)
Acte de presentació de l’activitat als pares i mares d’alumnes. Al fons, els 49 alumnes protagonistes (foto: Mª José Sánchez)

El resultat de l’experiment és altament satisfactori, coincideixen en afirmar les tutores del col·legi i el responsable d’Innovation Hub. L’assignatura Medi i Plàstica ha estat el marc en què s’ha desenvolupat aquest projecte que preten utilitzar la tecnologia de la universitat en una qüestió pràctica i aplicar-la amb nens.

La idea s’ha fet realitat i els alumnes mostren orgullosos la feina feta. La sala d’actes del Sagrat Cor s’omple de pares i mares decidits a escoltar les explicacions dels mestres del col·legi i de la universitat. I en acabar l’exposició, arriba el moment de sortir al pati a veure la pràctica en forma de jardins verticals. Tota una festa a l’escola, amb acte d’inauguració inclòs.

El projecte educatiu ha complert els objectius de fomentar la innovació i el treball en equip en alumnes de primària. Innovation Hub és una iniciativa sorgida en el marc del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud, de la URV. “Un gimnàs de la innovació per a tothom”, afirma el seu director, Jordi Cartañà.

Un gimnàs que, en aquest cas, ha servit  per convertir una idea en realitat a través de l’aprenentatge. I de pas, per fer del col·legi Sagrat Cor un lloc amb un jardí tan smart com el de la Tabacalera.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here