11.3 C
Província de Tarragona
Dissabte, febrer 24, 2024

Àngel Òdena, setze anys deprés

Àngel Òdena el passat mes d'abril a Madrid quan cantava a l'òpera "Marina" al Teatro de la Zarzuela" (foto: Gustavo Beruete)
Àngel Òdena el passat mes d’abril a Madrid quan cantava a l’òpera “Marina” al Teatro de la Zarzuela” (foto: Gustavo Beruete)

“Per primer cop en molts anys, aniré a dormir a casa després de la funció”. Àngel Òdena es prepara per viure aquest divendres una nit única i singular al Teatre Tarragona, a la seva ciutat. Serà la segona vegada en la seva carrera que cantarà una òpera en un escenari tarragoní.

El precedent cal situar-lo a l’estiu de 1997, a l’auditori del Camp de Mart, quan Òdena va participar a El barbero de Sevilla amb els Amics de l’Òpera de Sabadell. De la mà de la mateixa entitat, al cap de setze anys, el baríton tarragoní assaja ara amb el cor i l’Orquestra Simfònica del Vallès l’obra La Traviata que representaran en dues funcions, divendres i diumenge.

Amb moltes ganes

Àngel Òdena reconeix una barreja de “responsabilitat i molta il·lusió” pel que representa el retorn amb ell de l’òpera de gran format a Tarragona. Sent “una mica de pressió” davant l’expectació creada però afirma sentir-se “feliç” per la resposta del públic que ha exhaurit les 1400 localitats disponibles.

“Tenim públic i cal aprofitar aquesta ebullició”, afirma el baríton al FET a TARRAGONA. “Hem de sumar sinèrgies”, diu Òdena tot repartint elogis a la programació Òpera Catalunya, la feina dels Amics de l’Òpera de Tarragona, l’ajuda de la Fundació Mútua Catalana i la gestió de l’Ajuntament.

la-traviata

El cantant valora molt positivament la gran temporada d’espectacles als teatres tarragonins -“feta amb pocs recursos”, assegura-  i celebra que l’òpera tingui continuïtat a la tardor amb La flauta màgica. Li agradaria, però, que més empreses tinguin “més sensibilitat” per les arts escèniques i que l’ajuntament “s’ho cregui de debò”.

Amb moltes idees

Crear més indústria cultural pròpia; preservar la gestió pública dels teatres municipals; aprofitar la feina d’entitats com Joventuts Musicals i Camerat XXI; programar a l’auditori de l’antiga Caixa Tarragona, ara propietat de la Diputació; configurar al Camp de Mart un festival d’estiu de nivell internacional que sigui alternativa als certamens de la Costa Brava… Les idees musicals d’Àngel Òdena pensant en Tarragona no s’esgoten mai, tot i que no para de viatjar.

Ell, que va cantar el dia de la inauguració del Tarragona, sent una estimació especial per aquest teatre, per al qual va aportar idees al projecte de l’arquitecte Xavier Climent. Ell, que va rebre els aplaudiments més llargs d’aquella gala de l’11 de desembre de 2012, torna ara al mateix escenari amb La Traviata i un públic molt expectant.

Potser sense ser-ne conscients, Àngel Òdena i el Teatre Tarragona es disposen a ser protagonistes d’un cap de setmana que pot marcar un punt d’inflexió en la programació cultural de la ciutat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here