Advertisement Advertisement
Carregant ...

Apocada, 12: de la vaixella a la “roba solidària”

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

La botiga Roba Amiga s'instal·la a l'espai que va ocupar La Industria de la Goma. A la façana es conserva el rètol de l'antic establiment

La botiga Roba Amiga s’instal·la a l’espai que va ocupar La Industria de la Goma. A la façana es conserva el rètol de l’antic establiment

L’alcalde Ballesteros confessa que la vaixella de quan es va casar la va comprar a La Indústria de la Goma. Ho diu a l’espai que durant més de seixanta anys va ocupar aquest mític comerç del carrer Apocada número 12, i que ara reobre com la botiga de Roba Amiga.

Com l’alcalde, milers de tarragonins van adquirir algun objecte del parament de la llar a l’establiment que va obrir portes el 1933 i que va ser tota una “institució” a la ciutat. La Indústria de la Goma ja va tancar fa anys, però encara conserva el seu rètol vertical a la façana.

L’amo de l’antic negoci, Sebastià Comes, és un dels convidats a la inauguració del nou establiment comercial que gestiona la Fundació Formació i Treball. De moment, habiliten l’entresòl i la primera planta de l’edifici amb la marca Roba Amiga, per vendre roba, mobles i objectes de llar de segona mà tractats per la fundació.

Botiga a punt

A la festa d’obertura, entre samarretes, pantalons, jaquetes i sabates, es poden veure voluntaris i col·laboradors de la fundació, treballadors socials i el fiscal en cap, Xavier Jou. Al fons, alumnes d’un curs d’ajudant de cuina –comandats per Carles Llobet, del restaurant Els Arcs- preparen el refrigeri que serviran després dels parlaments.

Els penjadors de la botiga ja estan plens de roba, tractada prèviament després de recollir-la als contenidors taronges

Els penjadors de la botiga ja estan plens de roba, tractada prèviament després de recollir-la als contenidors taronges

El director de Formació i Treball, Albert Alberich, explica que Roba Amiga és una botiga on es posen a la venda peces de roba que han estat recollides als contenidors taronges i després seleccionades, tractades i distribuïdes. En tot aquest procés participen persones en fase d’inserció laboral o en risc d’exclusió social.

Contractes 

L’obertura de l’establiment ha suposat en un any la contractació de 12 persones a Tarragona i el finançament de les accions formatives per a aquests col·lectius amb més dificultats per accedir al mercat de treball.

La botiga, per tant, fa de pont. Obre el camí perquè aquestes persones en el futur puguin accedir a altres feines i assolir plena autonomia professional i personal. I, a més, ofereix a la societat una fórmula de comerç responsable i sostenible.

La botiga també representa l’últim esglaó de la cadena que comença als contenidors instal·lats al carrer, on la fundació recull uns tres milions de quilos de roba a l’any entre les comarques de Tarragona i Barcelona.

Roba que, després de seleccionada, tractada i acondicionada, ja s’exposa als penjadors d’Apodaca 12. Allà on fa vuitanta anys obria una botiga d’espardenyes de goma. Allà on durant dècades moltes famílies van comprar la vaixella per a tota la vida.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Una resposta a “Apocada, 12: de la vaixella a la “roba solidària””

 1. Marina ha dit:

  Una molta bona notícia! A veure si serveix per dinamitzar el carrer Apodaca. Per cert, la Indústria de la Goma continua oberta al polígon Riu Clar: http://www.industriadelagoma.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *