13.2 C
Província de Tarragona
Divendres, febrer 23, 2024

Òpera en texans al Tarragona

Un moment del primer acte de "La Traviata" al Teatre Tarragona (foto: Ana Ibáñez)
Un moment del primer acte de “La Traviata” al Teatre Tarragona (foto: Ana Ibáñez)

Li manllevo el titular de la crònica a una piulada a Twitter del company i amic periodista Jordi Suriñach i al programa de televisió (Canal 33) dirigit per Ramon Gener. I és que el retorn de l’òpera en gran format a Tarragona s’ha fet amb una barreja de vestits elegants i “de festa” amb  camises, jaquetes i texans informals. Una bona prova que el gènere líric interessa públics molt diversos.

Cares de satisfacció al final de la nit, després de la primera representació de La Traviata. Cinc minuts llargs d’aplaudiments. Valoracions positives a la platea i somriures entre els promotors i productors – Amics de l’Òpera de Sabadell, Ajuntament i Fundació Privada Mútua Catalana- i entre els socis dels Amics de l’Òpera de Tarragona. L’únic problema l’ha portat una inoportuna avaria del projector dels subtítols en el tercer i últim acte.

Contacte amb els artistes

Finalitzada l’actuació, al cap d’uns minuts, Àngel Òdena, gran protagonista de la nit, surt al foyer del teatre a saludar familiars i representants de les institucions i entitats. Després ho fa Dolores Lahuerta, soprano valenciana, que assoleix una gran interpretació de Violetta Valéry, també és molt aplaudida pels assistents, i el tenor Antonio Iranzo en paper d’Alfredo.

Àngel Òdena, al mig, acompanyat de la regidora de cultura, el president de la Fundació Mútua Catalana, la resta d'artistes, la president dels Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, i el president dels Amics de l'Òpera de Tarragona, Lluís Mezquieda (foto: Ana Ibáñez)
Àngel Òdena, al mig, acompanyat de la regidora de cultura, el president de la Fundació Mútua Catalana, la resta d’artistes, la president dels Amics de l’Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, i el president dels Amics de l’Òpera de Tarragona, Lluís Mezquieda (foto: Ana Ibáñez)

Amb els artistes conversen animadament Lluís Mezquida, president de l’associació Amics de l’Òpera de Tarragona, i el musicòleg Josep Maria Rota, que cinc hores abans, al mateix espai, ha fet una introducció a La Traviata a una trentena llarga d’aficionats.

A les salutacions a peu dret i en diferents grups es van sumant la regidora de Cultura, Carme Crespo; la presidenta i directora artística dels Amics de l’Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra; i els patrons de la Fundació Mútua Catalana que, amb l’aportació econòmica, han ajudat a recuperar l’òpera a Tarragona.

El patronat de la Fundació és molt plural, tant com la ciutat. Hi són, entre d’altres, l’empresari i president de Pimec, Joaquim Sendra; l’advocat i exdegà Antonio Salas; el director de Càritas Francesc Roig; el llibreter Ramon Marrugat; l’enginyer de camins, Pere Jornet; el president del CN Tarraco Josep M. Claver… Sota el lideratge de Joan Josep Marca, han fet una aposta per l’òpera que tindrà continuïtat a la tardor amb La Flauta Màgica.

Ambient de festa i de gala al final de la nit. També, al primer entreacte quan el Consell Regulador de la DO Tarragona ofereix una copa de vi escumós als assistents. Una magnífica fórmula de fer coincidir l’òpera amb la Fira del vi que se celebra aquest cap de setmana a la Rambla Nova.

Bridem pel bon moment de les arts escèniques a la ciutat!

La soprano valenciana Dolores Lahuerta i la resta d'artistes de La Traviata saluden el públic tarragoní al final de la representació de divendres (foto: Ana Ibáñez)
La soprano valenciana Dolores Lahuerta i la resta d’artistes de La Traviata saluden el públic tarragoní al final de la representació de divendres (foto: Ana Ibáñez)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here