9.1 C
Província de Tarragona
Dimarts, març 26, 2024

Crit d’alerta dels barris de Ponent

Una de les moltes activitats que la fundació Casal l'Amic organitza al Centre Obert amb nens i nenes dels barris de Ponent (foto: Casal Amic)
Una de les moltes activitats que la fundació Casal l’Amic organitza al Centre Obert amb nens i nenes dels barris de Ponent (foto: Casal Amic)

Arribaran a celebrar els trenta anys de vida en plena activitat? Una entitat nascuda el novembre de 1983 al cor dels barris de Ponent de Tarragona es fa aquesta pregunta cada dia, angoixada per la manca de finançament i de suport econòmic.

Senyal d’alarma. Crit d’alerta. La situació de la Fundació Casal l’Amic és insostenible, desesperada. Des de Camp Clar, miren a la plaça de la Font, supliquen al Palau Municipal. Mai, en trenta anys, han signat un conveni estable amb l’Ajuntament. La setmana vinent es reuneixen amb l’alcalde.

En joc, el futur d’A peu de carrer, un projecte socioeducatiu que es desenvolupa a l’espai públic amb infants i joves per detectar les seves necessitats. Un programa que “ataca” problemes greus de famílies de Camp Clar, La Floresta, Parc Riu Clar, l’Albada, Torreforta, La Granja i Riu Clar.

En joc, el futur del Centre Obert, una altra iniciativa socioeducativa amb un treball directe als infants de Camp Clar en les seves hores lliures, quan surten de l’escola. Atenció directa als nens en risc social, contacte amb les famílies i relació amb l’entorn més pròxim.

Trajectòria 

En joc, la tasca encetada per un grup de joves de diferents barris de Ponent que en aquell llunyà 1983 detecten les greus mancances educatives i socials de la zona i decideixen actuar des del voluntarisme i el compromís. En el grup hi ha un tal Jordi Navarro que trenta anys després es veurà obligat a convocar una roda de premsa per llençar un crit d’alerta a la societat.

Jordi Navarro, president de la Fundació, acompanyat de Jordi Collado, i dues representants del patronat (foto: Tere Ortega)
Jordi Navarro, president de la Fundació, acompanyat de Jordi Collado, i dues representants del patronat (foto: Tere Ortega)

Jordi Navarro és el president de la Fundació Casal l’Amic i representa, millor que ningú, l’evolució de l’entitat. Es va implicar en la política municipal en el període 1995-2003 com a regidor de La Plataforma, un grup que concorria a les eleccions en coalició amb Iniciativa per Catalunya – Verds. Des de l’oposició, ni Navarro ni la seva companya al consistori, Dolors Comas, van aconseguir el conveni estable de l’ajuntament amb la fundació, que ara reclamen.

Jordi Collado simbolitza com a director l’angoixant dia a dia econòmic de l’entitat en els darrers anys, malgrat el potencial de les seves activitats. Un potencial que han sabut explicar als ciutadans a través d’un programa de Tarragona Ràdio on hi han participat activament el periodista Xavi Zaragoza, educadores com Alba Zamora i Maria Pallarès, i desenes de convidats.

Ara creen la campanya www.jovull.casalamic.org per recollir suports individuals i col·lectius. El temps s’esgota. El 13 de juliol han convocat una reunió extraordinària del patronat. Si no hi ha respostes positives, ja no obriran portes l’1 de setembre.

Crisi. Atur. Fracàs escolar. Pobresa. Exclusió social. Els barris de Ponent miren a la plaça de la Font i supliquen que els prestin més atenció.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Moltes gràcies Ricard. Des del Campclar la Fundació Casa l’Amic t’agraeix el suport i la finestra que els mitjans i en especial tu, des de fa anys, ens permeteu explicar la feina que fem.

    Salut,

    Xavi Zaragoza, responsable de comunicació de la Fundació Casal l’Amic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here