Carregant ...

Un jardí com a espai d’oci i cultura

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Des del jardí es contempla la riquesa arquitectònica del teatre Metropol, obra de Josep M. Jujol (foto: cedida)

Des del jardí es contempla la riquesa arquitectònica del teatre Metropol, obra de Josep M. Jujol (foto: cedida)

D’entrada, reivindiquem el jardí del Metropol. La joia modernista, obra de Josep Maria Jujol, acull un espai agradable i tranquil, una illa de relax a la mateixa Rambla, que encara està per descobrir.

La festa de les Petxines, que organitza el Col·legi de Periodistes, i la presentació de la nova campanya de socis del Club Gimnàstic han estat dues de les últimes activitats programades en aquest espai.

Ara, el bar que dóna accés al jardí tanca un mes per reformes, però a l’agost reobrirà com a terrassa per anar a sopar o prendre una copa. Una iniciativa dels joves emprenedors Pau Fort i Guillem Rius –La Curiosa SCP-, després de gairebé tres anys de tenir en funcionament el Cafè Metropol.

Més horari més propostes

El jardí acollirà concerts de petit format per Sant Magí i Santa Tecla, però el servei de terrassa serà permanent durant tot l’any amb un horari idèntic al dels bars de la plaça de la Font. S’hi serviran sopars freds i copes en un ambient relaxat que no molestarà els veïns.

El Cafè del Metropol va arrencar l’octubre de 2010. La dificultat de l’accés i la de separar clarament la programació teatral del servei de bar han suposat un problema afegit a l’hora de situar aquest local en el mapa d’oci i cultura de Tarragona.

Gràcies a la insistència dels seus promotors, amb la programació continuada de concerts i d’activitats culturals i ciutadanes, s’han pogut superar aquests entrebancs inicials. I ho certifica la nova etapa que el cafè-terrassa engegarà d’aquí unes setmanes.

El jardí que envolta el teatre modernista creat per Jujol és una de les petites joies que amaga el centre de la ciutat. Un reportatge del passat mes de febrer al Diari de Tarragona titulat “El pulmón oculto de la Rambla” ens descobria aquests jardins privats, situats la majoria a la banda dreta del passeig, en direcció al Balcó.

De jardins públics en aquesta zona, només en tenim un: el del Metropol que ara, sota gestió privada, es prepara per obrir-se encara més a la ciutat sumant programació cultural i d’entitats a l’oferta de bar i petit restaurant. Les nits d’agost enguany es presenten més animades!


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *