17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

El concurs de Siurana

El poble de Siurana aspira a ser votat com el millor racó turístic d'Espanya en un concurs que organitza Guia Repsol (foto: Servei Educatiu Priorat)
El poble de Siurana aspira a ser votat com el millor racó turístic d’Espanya en un concurs que organitza Guia Repsol (foto: Servei Educatiu Priorat)

Estiu, vacances, viatjar, descobrir… En aquest època de l’any ve de gust parlar de turisme i lleure. I en aquest context, guanyen força els concursos populars que miren de triar les millors festes o els millors indrets. És una forma lúdica i lleugera de promocionar els candidats i els guanyadors i de convidar els ciutadans a conéixe’ls.

Ara fa poc, Tarragona disputava la final d’un concurs radiofònic per escollir l’instant festiu més gran dels Països Catalans. Ho feia amb l’Entrada del Braç de Santa Tecla, una festa declarada d’interès nacional i que cada any atreu més visitants. Finalment, la Tronada de Reus va guanyar el concurs gràcies a una més gran mobilització ciudadana.

La demarcació de Tarragona, a través del poble de Siurana, està ara entre les candidatures per esdevenir “El millor racó d’Espanya 2013”. Es tracta de la segona edició d’un concurs de Guia Repsol que preten descobrir per al gran públic llocs d’interès turístic que, probablement, es troben fora de les rutes més tradicionals. Siurana és un indret poc conegut pel viatger i turista espanyol, tot i que molt valorat pels aficionats europeus a l’escalada. Aquest poble destaca pel seu interès natural.

Cap de setmana decisiu

Siurana representa Catalunya, competeix amb altres 16 indrets –un per cada comunitat autònoma- i necessita el suport de la gent. Igual que en el concurs radiofònic, aquí el públic és qui decideix el guanyador. I ho fa a través de la xarxa, en el web http://elmejorrincon.guiarepsol.com.

No cal que dir que els organitzadors del concurs fomenten la participació dels viatgers amb diferents incentius i els anima a visitar els indrets seleccionats amb la recompensa d’obtenir un premi.

Aquest dilluns 8 de juliol a mitjanit s’acaba el termini per votar Siurana i aconseguir que la localitat del Priorat passi el tall i es classifiqui entre els vuit millors racons de la geografia espanyola.

És un bon moment per votar a Siurana, un lloc que coneixem prou bé els tarragonins. De pas, descobrirem per Internet les altres 16 propostes finalistes. Potser, sense planificar-ho prèviament, trobem una destinació per a les nostres vacances.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here