23.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

El Far i els focs

Fotografia realitzada per Francesc Domènech la nit de divendres passat des de l'Escullera del Port de Tarragona
Fotografia realitzada per Francesc Domènech la nit de divendres passat des de l’Escullera del Port de Tarragona

El periodista Quico Domènech, director de NW Revista de Reus, és aficionat a la fotografia. Li serveix per distreure’s i allunyar-se de les dificultats professionals del dia a dia. Ell és l’autor de la imatge i del titular d’aquest article, que completa al FET a TARRAGONA una panoràmica amb diferents perspectives que hem descrit els últims dies al voltant del Concurs de Focs Artificials.

El treball que mostrem és el resultat d’una sortida organitzada per l’Associació Tarraco Fotografia. El Quico i una dotzena d’aficionats més es troben a partir de les nou del vespre a l’Escullera del Port. Carregats amb càmera, trípode, disparador… i alguna cosa de menjar i beure, es preparen per observar i plasmar l’espectacle pirotècnic, lluny de la gernació que envaeix la façana marítima de la ciutat.

El lema de l’entitat és “Aprendre i divertir-se”. En un ambient distès, els companys comenten detalls relacionats amb la tècnica fotogràfica nocturna i, més específica encara, de com realitzar fotos de focs artificials. Aquí tots són aficionats i tots ensenyen i aprenen dels altres.

Una de les moltes trobades

Amb prou antelació, preparen tot el material per tenir-lo a punt a dos quarts d’onze de la nit, el moment en què la pirotècnia participant del dia comença a disparar el castell. És divendres i actua Pirotecnia Valenciana, l’empresa que 48 hores després guanyarà la 23ª edició del prestigiós certamen de Tarragona.

Les fotografies dels socis d’ATF corresponen, per tant, a una gran nit d’espectacle de llums i colors. Aquestes imatges potser les podrem veure tots a través de www.flickr.com/groups/asociaciontarracofotografia/pool/  O en alguna exposició de les que organitzen de manera itinerant per la demarcació.

Són més d’un centenar de socis, units per una passió fotogràfica, procedents de diverses localitats i d’àmbits professionals i personals molts plurals. Organitzen sortides temàtiques, exposicions, cursos i tallers. Han creat un col·lectiu estable, obert a fer amics i intercanviar experiències, potenciant la creativitat i l’originalitat.

I aquí tenim un detall del que fan. Observeu la composició que ens regala el Quico: el Far de la Banya, majestuós, imponent. A la dreta, les palmeres de colors. I a l’esquerra, lluny però perfectament reconeixible, la façana il·luminada de la Catedral. Foto fruït de la perseverança. Foto de concurs. Foto de premi?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here