22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

“Treballar a Alemanya és una gran oportunitat”

Alumnes que estudiaran el primer cicle de FP dual transnacional gràcies a un conveni de BASF i l'IES Comte de Rius
Alumnes que estudiaran el primer cicle de FP dual transnacional gràcies a un conveni de BASF i l’IES Comte de Rius

Són una vintena de joves, d’entre 17 i 29 anys. De Tarragona o d’altres punts de la demarcació. Només n’hi ha dues noies. La majoria han estudiat algun cicle formatiu de grau superior, però n’hi ha que només han completat el batxillerat científic tècnic i d’altres que, per raons d’edat, ja han treballat en diferents empreses.

Matí de benvingudes i salutacions. A l’hora de fer un cafè, s’escolten moltes frases com aquestes: “És una oportunitat molt interessant”;  “Aquí no hi ha feina, no hi ha futur”; “M’agrada viatjar i conéixer altres països”; “Trobaré a faltar la familia i els amics, però s’ha d’aprofitar una ocasió com aquesta”; “Només em fa respecte el tema de la llengua”…

Després de l’esmorzar, cadascú dels joves es presenta en públic parlant en anglès. Han de tenir un nivell força alt de l’idioma més internacional, abans que comencin al setembre les classes d’alemany. Hauran de dominar les dues llengües en el termini de dos anys, perquè el seu futur laboral és a Alemanya, lligat a la companyia BASF.

La jornada arrenca amb una presentació d’Emili Brau, actual director de producció de BASF Tarragona. Introducció general a la filosofia i els números de l’empresa. Explicació del que representa el centre de producció de Tarragona i el volum de l’AEQT, Associació Empresarial Química de Tarragona. I una presentació de Ludwigshafen, la localitat alemanya que acull la gran factoria de BASF i on acabaran treballant aquests joves tarragonins.

Pioners i innovadors

Ells són els escollits, després d’una complexa selecció, per formar part de la primera FP dual transnacional que tindrà lloc gràcies a l’entesa entre l’IES Comte de Rius i la companyia alemanya. Estudiaran durant dos anys i mig per treballar com a operadors de planta química i combinaran les classes amb formació pràctica a Tarragona i a Ludwingshafen.

A la jornada també intervé Astrid, la professora d’alemany que impartirà les classes a partir del setembre. És enginyera de formació, treballa ensenyant l’idioma a empreses i podrà oferir als alumnes nocions generals, però també del llenguatge més tècnic que els servirà per al món laboral.

Classes de FP al matí i classes d’alemany a la tarda. Dedicació exclusiva. Els 20 alumnes hauran de destinar moltes hores a l’estudi. Els responsables de BASF i de l’institut insisteixen en aquest missatge. Però no hi ha cap sensació de temença. Al contrari, els futurs col·legues de formació intercanvien telèfons i correus electrònics, convençuts que han fet la tria correcta. Es tornaran a veure a principis de setembre.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here