12.8 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

L’últim sopar del Casal l’Amic?

Les taules ja estàn disposades a la Via de l'Imperi per celebrar el sopar solidari de la Fundació Casal l'Amic
Les taules ja estàn disposades a la Via de l’Imperi per celebrar el sopar solidari de la Fundació Casal l’Amic

La pregunta del titular necessita una resposta immediata i contundent: NO. No va ser l’últim sopar de la Fundació Casal l’Amic, el sopar solidari que van convocar divendres a la Via de l’Imperi. Va ser una trobada i una festa d’autoafirmació i de convenciment en la bona feina realitzada.

Sopar únic en un passeig singular: la Via de l’Imperi, tocant les Muralles i al costat del col·legi públic Saavedra, que acull tota la logística necessària per donar de menjar a més de 150 persones.

A l'interior del Saavedra, un grup de voluntaris preparen els entrants del sopar
A l’interior del Saavedra, un grup de voluntaris preparen els entrants del sopar

En una de les sales grans de l’escola, a quarts de nou del vespre, una vintena de voluntaris preparen els entrants: meló amb pernil, amanida, torrada amb formatge i humus. A l’exterior, una inmensa paella espera uns 18 quilos de fideus per elaborar el segon plat.

Els mateixos joves voluntaris, amb la samarreta commemorativa #jovullcasalamic, serviran el sopar entre les catorze taules disposades al llarg del passeig. Després, postres, cafès i les actuacions de l’Stromboli Jazz Band i Art i Flamenc.

Sopar solidari perquè es recullen aliments destinats a la parròquia Santa Tecla de Camp Clar. L’entitat nascuda a Ponent no oblida les arrels. Tiquets per al sopar a 20€.

El sopar tanca el curs més difícil de l’entitat que, a principis de juny, anunciava que hauria de tancar portes si no trobava una solució al problema del finançament i més implicació per part de les administracions. Aquestes setmanes han servit per mobilitzar recursos i persones. Centenars d’adhesions al manifest en defensa de l’acció social comunitària demostren la força del casal.

Poques hores després del sopar, dissabte, el patronat de la fundació decidia tirar endavant. Afortunadament, no es van concretar les previsions més pessimistes. A l’espera de concretar detalls amb l’Ajuntament i la Generalitat, Casal l’Amic assegura que mantindrà l’activitat a partir del setembre.

El director, Jordi Collado, ha multiplicat els contactes i les reunions els darrers mesos fins aconseguir l’objectiu mínim, bàsic: no tancar la fundació l’any del trentè aniversari. Ens podem donar per satisfets? Només a mitges. Ara bé, comença una nova etapa per a una entitat història i fortament arrelada als barris de Ponent. Infants i joves els necessiten més que mai.

A l'exterior del col·legi la paella i els ingredients ja estan a punt per a cuinar una fideuà per a 180 persones
A l’exterior del col·legi la paella i els ingredients ja estan a punt per a cuinar una fideuà per a 180 persones
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here