Advertisement Advertisement Advertisement
12 C
Província de Tarragona
Dijous, març 23, 2023

Un Camp de Mart descompensat

L'auditori del Camp de Mart, escenari dels espectacles del festival d'estiu de Tarragona (foto: cedida)
L’auditori del Camp de Mart, escenari dels espectacles del festival d’estiu de Tarragona (foto: cedida)

Manolo Escobar, Ana Belén, Julio Iglesias i Duo Dinámico. Una part del cartell del Festival d’Estiu de Tarragona sembla de fa vint o trenta anys. En el termini d’un mes, el Camp de Mart haurà acollit les veus d’aquests artistes que tenen molts punts en comú: representen la música espanyola de dècades enrera. Simbolitzen, fins i tot, una determinada imatge d’Espanya, malgrat les seves probables diferències ideològiques.

cartell ETC

 

La més jove, Ana Belén, de 62 anys, -la musa de l’esquerra, encara?- actua aquest dissabte amb un concert de grans èxits on interpreta peces d’altres artistes com Serrat, Sabina, Aute, Miguel Ríos i Victor Manuel, entre d’altres. El més gran, Manolo Escobar, de 81 anys, cantava el passat diumenge les cançons de tota la vida en la seva gira de comiat i amb unes grades del Camp de Mart mig buides.

 

Duo Dinámico actuarà per Sant Magí en el marc de la gira del seu 50è aniversari, amb una fórmula que sembla calcada a la d’Escobar. I l’endemà, Julio Iglesias pujarà a l’escenari del Camp de Mart, pocs dies després d’actuar a Marbella, Algeciras i Santander, i abans de marxar a Jordània. Parlant de gires, a la pàgina web d’Ana Belén només figura un altre concert aquest estiu, el 19 d’agost a Bilbao. I a la del Dúo Dinàmico anuncien una única actuació a Cartagena per al 10 d’agost.

 

Festival Estiu: música d’una altra època i absència de propostes teatrals

Si a aquests quatre concerts sumem el de Malú –cantant espanyola amb disc de grans èxits- ens dóna com a resultat que més d’una tercera part de tots els espectacles del festival ETC, Sant Magí i Santa Tecla formen part d’un mateix àmbit musical. La “quota catalana” són per als Manel –que estan actuant a moltes festes majors- i Els Pets –aquests, sí, presentaran nou disc-. I de “quota teatral” millor no parlar-ne, perquè pràcticament no n’hi ha.

 

Llàstima d’una programació d’estiu tan descompensada, després de l’èxit i la bona línia fixada durant la primavera al Tarragona i al Metropol. El festival ETC està dissenyat en la pràctica per la iniciativa privada –The Project i La Traca- i la capacitat d’incidència de l’ajuntament és menor, molt menor. Només així s’enten la proliferació d’artistes d’una determinada època i estil, i la falta d’un parell de propostes teatrals de qualitat, com n’hi havia hagut altres estius.

 

Segur que la crisi i les retallades pressupostàries de les administracions públiques comporten sacrificis a l’hora de programar música, teatre i dansa. Però no haurien de donar com a resultat una cartellera menys variada i poc atractiva per a un ampli sector de la població. Sort de la Banda Unió Musical de Tarragona i dels Grans Cors d’Òpera que han arrencat el festival amb un bon nivell i gent de casa.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here