14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

De les teulades als tinglados

La ballarina Emma Garau en un moment del vídeo "Crossing Limits", creat per Andrea Eidenhammer (foto: tblog.tarragona.cat)
La ballarina Emma Garau en un moment del vídeo “Crossing Limits”, creat per Andrea Eidenhammer (foto: tblog.tarragona.cat)

Andrea Eidenhammer és austríaca, però ja fa temps que es considera tarragonina. És la creadora del vídeo spot publicitari Crossing Límits, on la ballarina Emma Garau balla i salta per teulades, baranes i façanes de diferents espais del patrimoni monumental de la Part Alta. El vídeo acaba precisament al lloc més alt de la Catedral, allà on s’inspira el logo del FET a TARRAGONA.

Aquest treball -el que ha donat més popularitat a l’Andrea- convida l’espectador a contemplar i experimentar amb el patrimoni de Tarragona des d’un punt de vista inèdit fins ara. La pròpia artista explica que l’eslogan del vídeo és: “Per sobre de les teulades, balla, salta i somia sense límits”.

PROMOCIÓ DE LA CIUTAT

La peça, elaborada el 2012, està pensada per projectar-se en festivals i concursos de publicitat, emissions televisives o a través d’internet. I ara, tot el procés de creació i realització del treball forma part d’una exposició que s’inaugurarà per Santa Tecla al Tinglado 2 del Port.

Fotos, vídeo i música que serviran per mantenir actiu l’espai del Moll de Costa, històricament el més vinculat a l’art contemporani i avanguardista de la ciutat. El Tinglado 2 tancava aquest passat diumenge 28 de juliol l’etapa en que ha estat seu del CA Tarragona, centre d’art contemporani que, després de l’estiu, canvia d’orientació i s’encamina –per decisió municipal- al món de la fotografia.

 

El Tinglado 2 ha estat la seu del Centre d'Art Tarragona i ha acollit una exposició de Mireia Sallarés
El Tinglado 2 ha estat la seu del Centre d’Art Tarragona i ha acollit una exposició de Mireia Sallarés

L’exposició de Mireia Sallarés “Monuments” ha estat, per tant, l’última d’aquesta etapa. Però el tinglado 2 mantindrà la seva filosofia i, a més de la mostra d’Andrea Eidenhammer, ja n’hi ha programada una altra fins a finals d’any, també d’estil molt avanguardista: “Cossos” de l’artista Dolors Puigdemont.

 

I a més, el Port de Tarragona ha decidit convocar la primera Biennal d’Art Contemporani, coincidint amb el 25è aniversari de la creació del Fons d’Art del mateix Port. Aquesta convocatòria vol mantenir viu l’historial del tinglado 2 com a espai dedicat a l’art més trencador i conceptual. Les bases ja estan anunciades i l’objectiu és organitzar una exposició amb les obres seleccionades entre novembre i desembre.

 

A la mateixa mostra es podran admirar, probablement, algunes de les peces que formen part del Fons d’Art. Són obres –bàsicament pintures i escultures– que han anat cedint al Port al llarg d’aquests anys i de forma voluntària alguns dels artistes que han exposat als tinglados.

 

Aquesta iniciativa coincidirà amb la reobertura del Refugi 1 -ara, en obres per millorar-ne la seguretat i les prestacions- de tal manera que a la tardor tot el Moll de Costa estarà a ple rendiment en l’organització d’activitats culturals i ciutadanes.

 

A partir de setembre, el Tinglado 2 seguirà programant exposicions de l'art més avanguardista
A partir de setembre, el Tinglado 2 seguirà programant exposicions de l’art més avanguardista
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here