26.3 C
Província de Tarragona
Divendres, agost 12, 2022

El Bestiari més il·lustrat

Elisabet Díez, Anduluplandu, presenta enguany aquesta samarreta amb il·lustracions del Bestiari de Tarragona
Elisabet Díez, Anduluplandu, presenta enguany aquesta samarreta amb il·lustracions del Bestiari de Tarragona

El cartell de Carnaval de 2007 i el cartell del Seguici per a les escoles de 2012 l’han situat en el mapa festiu de la ciutat. Guanyar el concurs del cartell de Carnaval li va donar l’empenta definitiva per dedicar-se al món del disseny i la il·lustració. I rebre l’encàrrec de fer el cartell del Seguici per explicar-lo als nens ha potenciat la seva marca professional en relació a Santa Tecla.

 

Anduluplandu és la marca. I Elisabet Díez, la persona. Trenta anys, tarragonina, de la primera promoció de Publicitat de la URV, amb estudis de Disseny Gràfic a l’Escola d’Art de la Diputació. Dissenyadora de cartells, però també de samarretes. Per iniciativa pròpia, portava dos anys fent samarretes alternatives de Santa Tecla –l’espineta amb cargolins i l’Àliga com a protagonistes-. Volia saber si a la gent li agradaven les seves propostes.

 

Disseny de la samarreta festiva de 2012 elaborat per Elisabet Díez (foto: Anduluplandu)
Disseny de la samarreta festiva de 2012 elaborat per Elisabet Díez (foto: Anduluplandu)

Enguany, Anduluplandu fa un salt endavant: ha rebut l’encàrrec d’El Negrito i la Negrita per dissenyar una samarreta amb el bestiari de Tarragona. Samarreta, tassa i mocador. Color verd, alegre i estiuenc. Il·lustració amable, divertida, que connecta amb els més petits. Aprofitant Sant Magí, tots els elements ja es poden trobar a les botigues d’El Negrito i el Lloro. Tarragonisme festiu en estat pur.

 

A la Bet li encanten les festes: “Sóc molt teclera”, reconeix. I no creu que hi hagi una saturació d’elements de marxandatge festiu: “Hi ha molta varietat i hi ha públic per a tots els estils. Jo començo a tenir una marca personal”, comenta entre rialles.

 

Somriure permanent, se la veu feliç amb la seva feina. Tímida, Anduluplandu explica que treballa sempre amb ordinador: “Em sento molt millor que amb un llàpis i paper”. Des de la “tablet”, escriu i dibuixa petits contes que edita en forma de postals o il·lustra les pàgines d’opinió del Diari de Tarragona. El seu web ensenya tot el que fa, que és molt. Eina bàsica per mostrar-se i per vendre. Igual que el bloc i les xarxes socials.

 

Il·lustradora que interpreta els elements més tradicionals de les festes, la Bet és un dels exemples de com la gent jove i més moderna i avanguardista de la ciutat conviu amb les peces històriques del Seguici. Art contemporani al servei de Santa Tecla.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here