El cartell de Carnaval de 2007 i el cartell del Seguici per a les escoles de 2012 l’han situat en el mapa festiu de la ciutat. Guanyar el concurs del cartell de Carnaval li va donar l’empenta definitiva per dedicar-se al món del disseny i la il·lustració. I rebre l’encàrrec de fer el cartell del Seguici per explicar-lo als nens ha potenciat la seva marca professional en relació a Santa Tecla.
Anduluplandu és la marca. I Elisabet Díez, la persona. Trenta anys, tarragonina, de la primera promoció de Publicitat de la URV, amb estudis de Disseny Gràfic a l’Escola d’Art de la Diputació. Dissenyadora de cartells, però també de samarretes. Per iniciativa pròpia, portava dos anys fent samarretes alternatives de Santa Tecla –l’espineta amb cargolins i l’Àliga com a protagonistes-. Volia saber si a la gent li agradaven les seves propostes.
Enguany, Anduluplandu fa un salt endavant: ha rebut l’encàrrec d’El Negrito i la Negrita per dissenyar una samarreta amb el bestiari de Tarragona. Samarreta, tassa i mocador. Color verd, alegre i estiuenc. Il·lustració amable, divertida, que connecta amb els més petits. Aprofitant Sant Magí, tots els elements ja es poden trobar a les botigues d’El Negrito i el Lloro. Tarragonisme festiu en estat pur.
A la Bet li encanten les festes: “Sóc molt teclera”, reconeix. I no creu que hi hagi una saturació d’elements de marxandatge festiu: “Hi ha molta varietat i hi ha públic per a tots els estils. Jo començo a tenir una marca personal”, comenta entre rialles.
Somriure permanent, se la veu feliç amb la seva feina. Tímida, Anduluplandu explica que treballa sempre amb ordinador: “Em sento molt millor que amb un llàpis i paper”. Des de la “tablet”, escriu i dibuixa petits contes que edita en forma de postals o il·lustra les pàgines d’opinió del Diari de Tarragona. El seu web ensenya tot el que fa, que és molt. Eina bàsica per mostrar-se i per vendre. Igual que el bloc i les xarxes socials.
Il·lustradora que interpreta els elements més tradicionals de les festes, la Bet és un dels exemples de com la gent jove i més moderna i avanguardista de la ciutat conviu amb les peces històriques del Seguici. Art contemporani al servei de Santa Tecla.