28.3 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 20, 2024

Fans del Dúo Dinámico, 51 anys després

Merche, Maria José, Loli i Ana Mari, les quatre seguidores del Dúo Dinámico que els van veure en concert l'any 1962 i aquest dissabte passat al Camp de Mart
Merche, Maria José, Loli i Ana Mari, les quatre seguidores del Dúo Dinámico que els van veure en concert l’any 1962 i aquest dissabte passat al Camp de Mart

Aquesta història arrenca el 30 d’agost de 1962 al camp del Gimnàstic, a l’avinguda Catalunya. Dos joves cantants, Manolo de la Calva i Ramon Arcusa, protagonitzen un concert d’estiu a Tarragona. En aquella època, al voltant de Santa Rosa, patrona de Tabacalera, cada any es portava a la ciutat un espectacle patrocinat per la fàbrica de tabacs.

 

Manolo i Ramon són el Dúo Dinámico, dos nois guapos i ben plantats que revolucionen el panorama musical d’Espanya en plena dictadura. Pioners de la música pop, les seves cançons són tota una novetat en relació al que s’escoltava llavors i es converteixen en els precursors del moviment de les fans, ja que són els primers que aixequen passions entre milers d’adolescents.

 

Quatre d’aquestes adolescents tarragonines, d’entre 14 i 17 anys, no es perden aquell concert “memorable” de l’any 62. La Loli, l’Ana Mari, la Maria José i la Merche són amigues des de ben petites i han anat juntes al col·legi del Generalísimo Franco, al carrer Pau del Protectorat. La Loli i l’Ana Mari són germanes. La Merche és la seva cosina i la Maria José amiga de totes elles.

 

Portada d'un dels discos publicats l'any 1962 pel Dúo Dinámico
Portada d’un dels discos publicats l’any 1962 pel Dúo Dinámico

La tieta de les germanes, Marina, les acompanya al concert. Les entrades les han aconseguit en forma d’invitacions gràcies al pare d’una d’elles, treballador de la Tabacalera. El Dúo Dinámico, que ha començat a publicar discos l’any 59, interpreta cançons tan conegudes com “Perdóname”, “Bailando el twist”, “Amor”, “Somos jóvenes”, “Lolita twist” o la mítica “Quince años tiene mi amor”.

 

Han passat 51 anys, però les quatre amigues i seguidores del Dúo Dinámico encara recorden aquell concert entre rialles. Es tornen a trobar el 17 d’agost de 2013, per repetir aquella experiència de mig segle enrera. Manolo i Ramon actúen al teatre auditori del Camp de Mart dins la gira que commemora, precisament, els 50 anys de la seva carrera musical. La Maria José recorda haver-los vist fa anys en un altre concert al Parc de la Ciutat, però la resta només els han seguit a distància, a través dels discos i la televisió.

 

Les quatre amigues, ara entre 65 i 68 anys, es continuen veient de manera assídua, per berenar o per celebrar aniversaris. Aquest dissabte, però, la trobada és especial. Queden al vespre per menjar alguna cosa abans del concert. Arriben juntes al Camp de Mart, somrients i fent bromes, com si fossin quatre adolescents en la seva primera sortida nocturna. Xerren sobre si era més guapo el Manolo o el Ramon i sobre les cançons preferides d’aquells anys 60. I totes quatre rememoren que era la música que sonava als “guateques” de l’època.

 

Nit esplèndida d’estiu. Gran ambient i molta gent al voltant dels jardins del Camp de Mart.  La Merche, la Maria José, la Loli i l’Ana Mari es posen a la cua per accedir al teatre. Estan a punt de viure una nit única i de reviure aquell concert del 1962. El Manolo i el Ramon les esperen a l’escenari. Una retrobada molt emotiva al cap de 51 anys.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

4 COMMENTS

  1. Ma mare té un autògraf del Manuel de la Calva d’aquell concert del 62 a Tarragona i si estigués viva, segur que li hauria agradat anar ahir al camp de Mart. Hem hagut d’escoltar algunes burles, i jo la primera que les he fet aquests dies, davant l’actuació del Dúo Dinámico. Ara me n’adono que potser la gent de més de 60 anys també es mereixia un concert a la seva mida.

  2. Totalment d’acord amb Tere Ortega. Potser la crítica s’ha de dirigir més aviat cap a la programació en general, desacompensada, com ja criticava el Ricard en un article en aquest digital. En canvi, el simple fet que hi hagi concerts d’aquesta mena és fantàstic. Ha d’haver-hi oferta per a tots els públics, i no només per als joves. A més, pel que sembla, el Dúo Dinámico va tenir molt bona resposta (vaig passar mitja hora abans pel Camp de Mart i la cua que s’hi havia format ja era impressionant!). Resum: programació en general, molt discutible; concert d’anit, bona iniciativa. Però bé.. tots acabem caient en la crítica fàcil, que hem d’intentar combatre pintant-la de grisos!

  3. Desde Aranda de Duero envio mi gratitud a los seguidores del Duo Dinmico ,donde han actuado hoy,. y nos hemos visto y lo he sentido no estar con ellos en las bodegas por ser un poquito tarde, como les ha ido ver la bodega Niño la Capea,.

    Me ha gustado mucho el concierto pero todavia tienen cuerda para rato saludos

  4. Me gustaria escribieseis si alguna es de las que estuvieron en Aranda de duero soy la señora que fue a la bodega y estuvo en el concierto del ellos gracias

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here