Advertisement
8.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, febrer 5, 2023

Una batedora d’idees tecnològiques

Josep Maria Orellana, premi YUZZ Tarragona d'emprenedoria en l'àmbit tecnològic
Josep Maria Orellana, premi YUZZ Tarragona d’emprenedoria en l’àmbit tecnològic

Pep Orellana respon a moltes de les característiques d’un jove d’aquest país, amb formació universitària –doctor en bioquímica-, feina d’investigador, esperit emprenedor i disposat, si cal, a marxar a l’estranger. Amb 30 anys, aquest tarragoní acaba de ser pare i es planteja un moment trascendental en la seva vida professional.

 

Orellana s’autoqualifica de “cul inquiet” i, potser per aquesta raó, ha guanyat el premi YUZZ a Tarragona d’emprenedoria tecnològica. Ulleres de sol, vestuari estiuenc i avarques menorquines, aquest jove amb talent explica el seu projecte anomenat Poster clic, una plataforma per elaborar i difondre pòsters científics, d’aquells que es presenten als congressos.

 

“No hi ha res igual”, afirma convençut de la necessitat d’adequar a les tecnologies de la informació i la comunicació aquestes trobades nacionals i internacionals de metges, farmaceútics, bioquímics, etc. Més de vuit anys participant en congressos d’aquests àmbits li han fet veure la potencialitat del seu projecte.

Pep Orellana busca finançament per al projecte guanyador del Premi YUZZ per a emprenedors

 

“Poster clic” és un dels 32 projectes d’àmbit estatal que a finals d’any optaran als tres premis econòmics que atorga la Fundación Banesto. De moment, Orellana no ha rebut ni un duro. Només te l’aval i el reconeixement de Tarragona Impulsa i del premi YUZZ, que l’estimulen a buscar un finançament inicial que calcula en 75.000 €.

 

Tot i tenir una feina d’investigador al Departament de Bioquímica de la URV, també parla de “reinventar-se” des de fa dos anys, quan va acabar el doctorat i va compromovar les dificultats laborals. Viu a la Part Alta i creu que Tarragona no és un impediment per desenvolupar projectes tecnològics: “Cal tenir una mentalitat global i aprofitar que és una ciutat més petita i barata”.

 

Al voltant d’un cafè, Orellana reflexiona sobre l’emprenedoria, paraula de moda: “Se n’està abusant”, reconeix. “Falten mesures reals i concretes per ajudar els emprenedors” i afegeix: “És nefast el procés d’emigració que s’està produïnt de milers de joves ben formats”.

 

Té paraules d’agraïment per als tècnics de Tarragona Impulsa i per a l’entitat Secot formada per jubilats i prejubilats que, des del voluntariat, ofereixen la seva experiència i recomanacions als joves que comencen.

 

I mentre decideix què fer amb “Poster clic”, Orellana manté en marxa CienTICS, una empresa dedicada a la consultoria, l’assessorament i la comunicació científica 2.0. Com diu ell mateix, “una batedora d’idees” que no para ni un instant.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here