14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

Primera amb regust tarragoní

Pape Diop amb la samarreta del Nàstic.  Foto: el9
Pape Diop amb la samarreta del Nàstic.
Foto: el9

El Barça goleja amb espectacle a un pobre Llevant, condemnat a ser un dels molts equips que lluitaran per salvar-se aquesta temporada. El Madrid treu les millors armes de si mateix i guanya in-extremis al Betis d’un Pepe Mel que segueix miracle rere miracle fent créixer un equip que no fa massa queia per tres a un en lliga al Nou Estadi amb gol de Virgili inclòs.

 

L’Atlético s’exhibeix a Sevilla i deixa clar que, com l’any passat, la Primera té pinta de ser una lliga de dos amb un convidat que, tot i haver perdut a la seva estrella, vol estar en Champions tot l’any.

 

Els més puristes i defensors de la “mejor liga del mundo” diran que no, que això és normal i que a moltes competicions domèstiques funciona així. El cert és, però, que les diferències econòmiques i de massa social són cada cop més grans i evidents entre les dues bèsties del futbol de l’Estat espanyol (Barça i Madrid) i la resta de la lliga.

 

kiko casilla nou
El porter d’Alcover Kiko Casilla ja és titular amb l’Espanyol d’Aguirre. Foto: el9

Malgrat això, entossudit en trobar un punt en comú amb pràcticament tots els equips i fent el llunàtic com de costum, he trobat la quantitat de jugadors tarragonins o amb passat tarragoní que juguen a la lliga BBVA.

 

Només set dels vint equips de la Primera (Athlétic Club, Real Societat, Madrid, Celta, Villarreal, Valladolid i Màlaga) no tenen cap jugador a la seva plantilla amb passat grana o format a la demarcació.

 

No enumeraré tots els futbolistes o tècnics i deixaré a la fe d’uns i a les ganes de recerca d’altres el fet de buscar amb més o menys cura la certesa de les dades.

 

Jordi Alba amb la samarreta del Nàstic (foto: el9)
Jordi Alba amb la samarreta del Nàstic (foto: el9)

Des d’Aleix Vidal a l’Almeria fins a Adrian González al Rayo, passant pels consagrats Jordi Alba o Sergi Roberto al BarçaPape Diop al Llevant o el cridat a ser sensació de la temporada Kiko Casilla a l’Espanyol, tots ells han tingut relació amb el Nàstic o amb Tarragona.

 

És cert que si mirem el número de futbolistes la xifra és relativament baixa, ja que només quinze jugadors compleixen amb les condicions. Cal sumar-hi, però, tècnics com Juan Vizcaino, que segueix com a tercer entrenador de l’Atlético de Madrid amb Simeone i el “mono” Burgos.

 

Al veure tots aquests noms, la demagògia i la reflexió ràpida em porta a pensar en el tros d’equip que podria tenir el Nàstic si aquests futbolistes, que no fa massa vestien la samarreta grana, seguissin a Tarragona.

 

La calma i la serenor em fan entendre que alguna cosa estranya ha passat les darreres temporades per estar on estem si després els jugadors que han jugat amb el Nàstic han tingut una certa projecció en el mercat futbolístic.

 

Tot això, però, com diria Sergi Más convertit en el president Montilla del Polònia, són cabòries, i el cert és que la Primera ha començat i per què no buscar-li un nou atractiu com el de seguir aquells que algun dia hem tingut ben a prop i que ara els admirem o critiquem per la tele.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here