8.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

La primera portada de la revista

El fotògraf David Oliete fa diverses proves abans de plasmar la primera portada de la revista FET a TARRAGONA
El fotògraf David Oliete fa diverses proves abans de plasmar la primera portada de la revista FET a TARRAGONA

Tenim a punt la portada del primer número de la revista FET a TARRAGONA. L’indret escollit és únic, espectacular. Proposta de Jordi Suriñach, que signa un dels articles del dossier central de la publicació.

 

No és fàcil arribar-hi. El grup el formem 10 persones. Qui ho té més complicat és David Oliete,  el responsable de fotografia del FET que carrega amb tot el material necessari per trobar la millor targeta de presentació de la revista que tindreu a les mans la setmana que ve.

 

El David, però, es mou fàcilment per tot arreu. Ho demostra el documental Som Castells, les imatges de l’últim Concurs a la TAP –que encara es poden veure en una exposició a l’Espai Turisme del carrer Major-, la seva obra fotogràfica i en vídeo i els projectes personals que ensenya al seu web.

 

proves abans de decidir

Un cop al lloc de destí, el David observa l’entorn, agafa la càmera i analitza quina és la millor perspectiva i l’enfocament ideal. Hi ha diferents possibilitats. Fa proves, dispara i mira el resultat. El Jordi hi col·labora fent de “model”.

 

Triats dos indrets, arriba el moment de situar els protagonistes de la portada. Aquí també cal fer proves: a l’esquerra, una mica a la dreta, al mig, dempeus o potser millor un assegut… El fotògraf dispara i, entre rialles, ordena: “Ara, una cara neutra” o bé “ara, un somriure”. I els altres, disciplinats, li responen: “Tú manes”.

 

El to blau del cel ajuda. La ciutat als nostres peus impressiona. Al cap d’una hora la feina ja està feta i desfem el camí d’anada. El David ha de triar ara la imatge de la primera pàgina, la que millor representi els continguts i la filosofia del FET a TARRAGONA. El titular que acompanya la fotografia és una altra elecció difícil de resoldre. El resultat de tot plegat el veureu en pocs dies.

 

La presentació de la revista tindrà lloc dilluns 9 de setembre, a les vuit del vespre, als jardins del Metropol, en un acte obert a tothom. La publicació surt amb un preu de 5€, però fer-se’n subscriptor aquesta setmana representa un estalvi important. Per només 25€ l’any rebràs còmodament a casa una revista com mai s’ha elaborat i dissenyat a Tarragona. Ja en tenim ganes, que estigui al carrer i a casa vostra!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here