14.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

La seqüència ritual dels Pets

Els-Pets

Estàs dalt de l’escenari, veus molta gent coneguda i et poses més nerviós” ens confessa Lluís Gavaldà, cantant dels Pets. “És un examen a casa però, en el fons, és molt xulo“, remata. Si tocar a casa no sempre és fàcil, el trio més famós del rock català ha superat la prova amb escreix moltes vegades. I el marc per excel·lència dels seus concerts a Tarragona és Santa Tecla.

 

El 14 de setembre el Teatre Auditori del Camp de Mart acollirà el concert de presentació del seu nou discL’àrea petitaSerà la desena presència d’Els Pets a les festes, 25 anys després del primer concert al Cucudrulu. “Una altra vegada Els Pets!”, se sent quan s’anuncia el nou concert de Gavaldà, Reig i Cáceres sota el paraigua de la patrona. Però més enllà de l’exabrupte inicial, ens encanta tornar-los a escoltar, reviure vells temps amb els clàssics i deixar-nos seduir per les noves cançons. En certa manera, és difícil imaginar-se les festes de Santa Tecla sense Els Pets, com si gairebé fossin un element més del Seguici Popular.

 

Per tot plegat, ara que Els Pets arriben a l’edat per ser teclers, repassem els concerts que el trio de Constantí ha ofert per Santa Tecla a partir dels enunciats dels programes de festes corresponents i de les explicacions del mateix Lluís Gavaldà.

 

17 de setembre de 1988. Marxós concert rockero amb Els Pets, que han tornat amb ritmes més trepidants encara, els quals faran tremolar el carrer Pau del Protectorat. “Al Cucudrulu? Ni me’n recordava!

 

Divendres 21 de setembre de 1990Rock’n’Llúria. La millor nit del rock català de les nostres entrades amb una expedició comandada per Roger de Llúria, amb els Mi-te’ls i Els Pets, al capdamunt de la Rambla Nova. “Va ser un concert especial perquè els Mi-te’ls formaven part de la colla d’amics i sovint tocàvem plegats.

 

Divendres 18 de setembre de 1992. Macroconcert de rock català a la plaça de la Font: Els Pets i Elèctrica Dharma. “Al documental La vida és bonica però complicada surten imatges del concert. Era l’època en què portava els cabells a l’estil Camarón de la Isla.

 

Divendres 15 de setembre de 1995. Els Pets inauguren les nits a la plaça de la Font. Deu anys d’un dels grups més frescs del rock fet en català. “Va ser el concert on, en part, vam enregistrar el Vine a la festa.

 

Diumenge 19 de setembre de 1999. Macroconcert al parc de la Ciutat. Els Pets, fills de Constantí i tarragonins d’adopció, ens presentaran en directe el seu darrer enregistrament, Sol. “Va ser un concert molt especial. Havia estat sis mesos a Anglaterra i quan vam tocar ‘És hora de tornar a casa’ em vaig posar a plorar com una magdalena. Recordo també que vam acabar amb un castell de focs.

 

Dimarts 17 de setembre de 2002. Els Pets en concert a la plaça de toros. “Al final el concert es va fer al Camp de Mart, crec que per la previsió de pluja. Va ser una de les últimes vegades que ens van acompanyar les llufes.

 

Dissabte 17 de setembre de 2005. Macroconcert popular a la plaça de la Font amb Els Pets. Giravint, la gira de celebració del vintè aniversari del grup, i els èxits recollits en el disc Agost. I la plaça de la Font no hi ha podia faltar! “Feia tot just deu dies que havia nascut el Lluc, el meu fill, i un grup d’amics va desplegar, des d’un balcó de la mateixa plaça, una pancarta que deia ‘Papa, jo també sóc de la Jove’.

 

Dilluns 18 de setembre de 2007. Macroconcert a la plaça de la Font: Els Pets + Gertrudis. Els tarragonins interpreten el seu nou disc en un espai on es mouen com els peixos a l’aigua. “Vaig passar en una pantalla un munt de fotografies del meu fill. Tothom en preguntava: ‘No en fas un gra massa?’.

 

Divendres 18 de setembre de 2009. Concert familiar a la plaça de la Font. “Vam proposar aquest format a l’Ajuntament, que després va tenir continuïtat un parell d’anys. Vam tocar a la tarda i la plaça estava plena com mai. Va ser bonic perquè molts dels nostres seguidors van poder anar-hi amb els seus fills”.

 

Text: Jordi Suriñach

Foto: Álvaro Dzero

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here