Advertisement
3.2 C
Província de Tarragona
Dijous, febrer 2, 2023

L’estelada al cim de Sant Simplici

Excursionistes tarragonins a Sant Simplici en el marc de la campanya "Estelades al cim" (foto cedida per Àngel Conesa)
Excursionistes tarragonins a Sant Simplici en el marc de la campanya “Estelades al cim” (foto cedida per Àngel Conesa)

Un grup d’excursionistes de la ciutat de Tarragona que habitualment sortim a caminar pels indrets més significatius de la geografia del terme municipal vam pujar el passat diumenge al cim del Sant Simplici per tal de fer-hi onejar una estelada.

 

L’acte s’emmarca dins la campanya “Estelades als cim” que forma part de tot un seguit d’iniciatives que amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya es celebren arreu del país. De fet més de 300 cims dels país llueixen des del dia 8 l’estelada. Alguns cims són dels més importants de Catalunya id’altres s’hi han afegit amb la idea de col·laborar amb aquesta iniciativa.

 

Aquest grup de tarragonins vam pensar que a Tarragona tenim un turó poc conegut que, segons diferents valoracions, té una alçada que oscil·la entre els 85 i els 111 m. sobre el nivell del mar. És per tant un turó ben modest, però és un magnífic mirador de tota la costa del Tarragonès ja que domina un ampla territori des de La Nou de Gaià, Altafulla, el mar, Tarragona, Salou. Cap a l’interior es divisen el Guru-Guru, Mas Sordé, el camp de golf del Catllar i com a fons les muntanyes que protegeixen el Camp de Tarragona: La Mussara, Miramar, la serra d’en Jordà,  i el Montagut.

 

Al turó de Sant Simplici, situat a l’alçada del Mèdol, s’hi poden veure les restes d’una antiga torre de guaita. Encara hi ha el basament de la torre, feta de pedra i morter, de planta circular amb un diàmetre de 3 m. a l’exterior i d’1 m. a l’interior i una alçada màxima conservada d’1,5 m. Aquesta està considerada com un Bé Cultural d’Interès Nacional.

 

El que no tenim noticies és del per què d’aquest nom a les nostre contrades. Segons hem pogut llegir a Internet, Sant Simplici I (Tívoli, Itàlia, primera meitat del segle V – Roma 483), va ésser escollit Papa el 3 de febrer de 468. Sota el seu pontificat succeí la Caiguda de l’Imperi Romà i el cisma que va ocasionar la fundació de les esglésies d’Armènia, Síria i Copta. Va morir a Roma el 10 de febrer de 483.

 

La pujada es va fer des del Mas de Teixidó i va durar uns 25 minuts. Un cop a dalt es va preparar la infraestructura per col·locar l’estelada i seguidament, fotos i el Visca Catalunya. A continuació es va procedir a un esmorzar de germanor que vam compartir amb la presència d’un grup de cicloturistes que també havien fet el cim.

 

Àngel Conesa

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here