20.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

La Tecla de David Oliete

13.09.20_Diables 30anys_179

“Els grans reptes del Cós del Bou” i “Ambició al carrer Santa Anna”. Així titula David Oliete les dues sèries de fotografies que ha penjat al seu bloc al voltant dels assajos que la Colla Jove i els Xiquets de Tarragona van realitzar abans de la diada de Santa Tecla del dia 23. Al bloc també trobareu una galeria excel·lent de fotografies de la primera diada castellera de les festes. Imatges que destil·len l’estil d’Oliete i l’aposta pels detalls dels castellers.

 

La Tecla 2013 ha quedat reflectida per la càmera d’aquest jove realitzador visual que acaba de guanyar una Menció d’Honor als International Photography Awards per la sèrie “El Cel dels Castells” i ha quedat finalista amb “Som castells” a la categoria “Moving images” per a no professionals. El tarragoní es disputarà el premi amb altres dos treballs en una gala que tindrà lloc el 27 d’octubre a Nova York.

 

Abans de la cita nord-americana, David Oliete penjarà al seu bloc les altres sèries de fotografies que ha anat realitzant durant les festes de Santa Tecla. Oliete, responsable de Fotografia de la revista FET a TARRAGONA, ha seguit amb la seva càmera la jornada castellera del dia 23 amb les quatre colles de la ciutat  i la tradicional baixada del pilars caminant de la Mercè.

 

El dia de la patrona, el fotògraf va estar acompanyat d’un equip del canal de televisió France 3 que va venir a Tarragona per elaborar un reportatge sobre com Oliete veu i retrata els castells. Un càmera, un operador de so i un periodista el van seguir al llarg de l’exhibició castellera de la plaça de la Font. El reportatge es podrà veure pròximament en les emissions del Languedoc-Roussillon.

 

Al marge dels castells, Oliete ha recollit altres moments de la festa, com la sortida en cercavila del Seguici o l’extraordinària carretillada del Ball de Diables amb motiu del seu trentè aniversari. Dues instantànies d’aquesta actuació a la plaça de les Cols acompanyen aquest article i suposen un primer tast de la feina del fotògraf que aviat podrem veure completada al seu bloc.

13.09.20_Diables 30anys_076

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here