19.8 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 24, 2024

L’amistat de Chartreuse amb Tarragona

A l'esquerra, Jean Marc Roget, fins ara president de Chartreuse. El segon per la dreta és Emmanuel Delafon, nou màxim responsable de la companyia. L'acte es fa a l'Antiga Audiència (foto: Pitu Rovira)
A l’esquerra, Jean Marc Roget, fins ara president de Chartreuse. El segon per la dreta és Emmanuel Delafon, nou màxim responsable de la companyia. L’acte es fa a l’Antiga Audiència (foto: Pitu Rovira)

Relleu a la presidència de Chartreuse. Ara que deixem enrere les festes, cal apuntar un acte que no estava al programa de Santa Tecla: l’homenatge –de caire privat- d’alguns tarragonins al fins ara màxim responsable de la companyia del licor, Jean Marc Roget, i la presentació del seu substitut, Emmanuel Delafon.

 

L’Antiga Audiència és l’escenari escollit: no hi falten l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, la regidora de cultura, Carme Crespo, i alguns dels seus predecessors com Sandra Coloma, Joan Aregio i Albert Vallvé. També hi hi ha una àmplia representació de “diables” i “aliguers” com Txema Gavaldà, Xavi Ribera, Pitu Rovira i Josep Maria Macias, entre d’altres.

 

Homenatge privat al fins ara president de la companyia, Jean Marc Roget

Jean Marc Roget fa un balanç emotiu de la seva relació amb Tarragona: “Una amistat especial que dura trenta anys. La ciutat ha salvat el Chartreuse en dues ocasions, el 1903 i a l’inici dels anys 90”, recorda. L’escolta amb atenció, Emmanuel Delafon, que ja fa temps que va assumint progressivament totes les competències del càrrec.

 

Delafon, de només 32 anys, és la tercera vegada que visita Tarragona, “una ciutat amb una vida social extraordinària i molt rica en Història”. El seu objectiu és donar continuïtat a la feina realitzada a nivell global i també en la relació de la companyia amb Tarragona.

 

Roget i Delafon, amb la samarreta groga de les festes d’enguany, arriben a l’Antigua Audiència acompanyats d’altres responsables de Chartreuse. L’amfitriona és Marianne Waffelaert, cap comercial i de comunicació i l’enllaç permanent de la companyia amb la ciutat on es consumeix més el licor elaborat a Voiron.

 

Després de l’acte privat tindran temps per sopar al pla de la Seu, veure el Retaule de Santa Tecla a la Catedral i admirar l’espectacular carretillada del Ball de Diables amb motiu del seu trentè aniversari a la plaça de les Cols. Un programa ben atapeït per tastar alguns dels moments màgics de la festa i per mantenir l’estreta relació del licor amb Tarragona. I tot plegat, el vintè any amb la mamadeta com a beguda de les festes! Chartreuse i Tarragona, amics per sempre.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Sempre recordaré aquella nit de setembre del 1994 ,quan vaig trobar-me en Jean Marc Roget ,acompanyat d’ Antoine Muñoz i Ettiene Waffelaert , preocupat per la presentació , que es faria el dia següent de la beguda de les festes i, quan l’ endemà, es va trobar el carrer Major col.lapsat per poder accedir a la sala d’ actes de la casa de cultura de la Generalitat on s’hi feia dita presentació va quedar del tot sorprès. Qui li havia de dir que durant la seva presidència, gràcies a la creació d’aquesta beguda, aconseguiren incrementar les vendes tal i com ho han aconseguit?
    Llàstima, Jean Marc, jo, que vaig crear-la, hagués volgut estar en aquest acte d’ homenatge que se’t va fer, però qui ho va organitzar no va pensar en mi…

    Xavier Fortuny Guinart
    Creador de la fórmula original de la beguda de les festes, coneguda com ” mamadeta”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here