Advertisement Advertisement Advertisement
12.2 C
Província de Tarragona
Dijous, març 30, 2023

Pep Escoda, entre Tarragona i Sicília

Pep-Escoda-Inside-Tarragona

Tot va començar l’agost de 2005, quan en un viatge a Sicília el fotògraf tarragoníPep Escoda va quedar fascinat per unes fotos de gran format. Havia de conèixer-ne l’autor i va travessar tota l’illa fins a Palerm per conèixer Santo Eduardo di Miceli. Com a les pel·lícules, va ser l’inici d’una gran amistat. Di Miceli va iniciar l’any següent el projecte Santa Tecla als ulls i, des d’aleshores, s’ha convertit en un immillorable nexe d’unió entre Tarragona i l’illa natal. La relació entre Escoda, Di Miceli i els seus companys ha crescut amb els anys i, fruit d’aquesta bona entesa, neix el projecte 7 fotògrafs italians + 1 català.

 

L’obra del fotògraf tarragoní s’exhibeix amb la d’altres set artistes italians

La propera parada de la iniciativa és aquest octubre a la ciutat italiana de Catània, després que en les últimes setmanes s’hagi pogut veure en localitats com Florència, Saint Geniez d’Olt i, per descomptat, a Tarragona. En concret, es tracta de projeccions de vuit audiovisuals, cadascun format per 12 imatges d’un artista diferent, que, en alguns d’aquests indrets també s’exposen físicament en sales. El nexe en comú? Cap, més enllà de la passió que els uneix per la fotografia.

 

És un experiment. A veure què passa“, explica Escoda, un dels impulsors d’aquesta iniciativa. “És una exposició viva, que pot anar canviant amb el temps“, afegeix. De fet, en una de les properes sessions s’incorporarà el també tarragoníRam Giner. ”De vegades aquí costa molt fer segons quines coses, però amb els temps que corren hem de fer bullir l’olla“, conclou Escoda.

 

Vistos els vuit primers audiovisuals que conformen el projecte, impressionen. Des de les fotografies d’interiors d’edificis de Tarragona de Pep Escoda (com la que encapçala l’article) a la Setmana Santa d’un poble sicilià que retrata Sandro Bertola, passant, entre d’altres, per l’actitud dels turistes en diferents indrets artístics retratats per Domenico Cipollina. Paisatges, arquitectura interior i exterior, grups de gent… Qualsevol element pot ser matèria primera per a aquest grup de fotògrafs amb ganes de provar nous formats.

 

Text: Jordi Suriñach

Foto 1: Pep Escoda – Inside Tarragona

Foto 2: Domenico Cipollina – Els turistes i els llocs d’art

Domenico-Cipollina-Els-turistes-i-els-llocs-dart

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Impressionant la fotografia “Els turistes i els llocs d’art”: el contrast entre el moviment del primer pla i la quietud i eternitat del segon.
    M’encanta!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here