16.6 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

Amb els guanyadors del concurs musical DO

Harrison Ford Fiesta 1

Si hem de parlar sobre el DO, aquí en tenim un especialista“, bromeja Romain Alberteau. “Tres de tres!“, afegeix. I té tota la raó del món. El seu company Pablo Vidal ha guanyat tres de les darreres edicions del concurs musical DO Tarragona amb tres formacions diferents: The Transistor ArkestraLecirke i, ara, amb Harrison Ford Fiesta, que es van imposar en la final celebrada en plenes festes de Santa Tecla. Si el Pablo és un valor segur, el grup és aplicat i insistent. El 2012 ja havien estat finalistes del concurs, però el concert final no va acabar d’anar bé del tot. Un any després, rematen la feina i s’enduen un parell de bolos i 1.500 euros de premi.

 

Per repassar la història dels Harrison Ford Fiesta no ens hem de remuntar molt enrere, tot i que cadascun dels quatre membres del grup sí que acumulen una llarga trajectòria. A principis d’estiu de 2012 David Cobo (Los Glosters, Don Simón y Telefunken) rep l’encàrrec per tocar en un Record Store Day organitzat per la botiga Shiva Music. Amb una alineació encara canviant fa alguns concerts durant tot l’any, fins que al febrer d’enguany es fixa la formació actual, amb el francès Romain Alberteau, que s’encarrega de les composicions, i els també membres de Lecirke Pablo Vidal i César Meler.

 

Conversant mitja hora amb tots ells és evident que hi ha bona sintonia entre tots quatre. Aquesta bona relació dins i fora de l’escenari és una de les claus del grup. L’altra l’hem de buscar a les composicions del Romain, que actuen com a autèntic pol d’atracció per a la banda i el públic. L’alternança de l’anglès i el francès, les lletres que de vegades ratllen la psicodèlia més desvergonyida, la falta de baix i una bateria convencionals… Malgrat el nom poca-solta s’amaguen unes melodies tranquil·les i suggestives com a teló de fons de lletres iròniques i surrealistes. “Ens agrada jugar amb els contrastos“, resumeix Meler.

 Harrison Ford Fiesta 2

La gent ens comenta que els agraden més les composicions en francès, potser per la musicalitat, potser perquè tots plegats ja estem cansats de grups d’aquí que canten en anglès“, explica Cobo. Sigui com sigui, la proposta va arrelant i després d’un primer concert al maig a la Fira de Música de Vila-seca aquest estiu, ja van fer una petita gira pel nord de l’Estat i properament tenen previstos concerts a Saragossa i a Madrid.

 

Sempre m’he avorrit molt ràpid dels grups, però de moment m’ho estic passant molt bé al local d’assaig“, apunta Meler. Aquesta complicitat pot materialitzar-se properament en dos discos: un que el Romain ja estava enllestint amb l’ajuda de Gerard Gil i l’altre per enregistrar noves composicions. El projecte, per tant, sembla tenir corda per estona: “Anem del folk a la psicodèlia de manera amena. Nosaltres encara ens sorprenem i la gent que ve als concerts sembla que també“, resumeix Cobo.

Text: Jordi Suriñach

Fotos: Carles Llop

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here