27.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 22, 2024

Trobada amb el Rotary Club Tarragona

Sopar del Rotary Club Tarragona amb un convidat parlant de periodisme: Ricard Lahoz, director del FET a TARRAGONA (foto: Rotary Club)
Sopar del Rotary Club Tarragona amb un convidat parlant de periodisme: Ricard Lahoz, director del FET a TARRAGONA (foto: Rotary Club)

Una tribuna per analitzar el que passa i es mou a Tarragona. Un punt de trobada per escoltar veus diverses i plurals. Un col·lectiu format per professionals de diferents àmbits i amb un cert grau d’influència. Així es pot definir el Rotary Club Tarragona, format per una cinquantena d’homes de la ciutat.

 

Entitat fundada a Tarragona el 1980 per Antonio Fortuny, actualment és el club Rotary més nombrós del districte –Catalunya, Aragó, Navarra, Euskadi i Cantàbria- i el segon de tot Espanya. La presidència va canviant cada any i ara l’ostenta l’arquitecte tècnic Josep Maria Buqueras. El macer és l’artista Pere Joan Salas.

 

Diuen que el macer juga el paper més important de tot el col·lectiu. Fa les tasques de cap de protocol, de relacions públiques… un paper ideal per a Salas, sempre afable i somrient. El club es troba almenys un cop a la setmana, dilluns a la nit, i manté una activitat intensa però discreta, lluny dels focus dels mitjans de comunicació.

 

Organitzen activitats solidàries i han ajudat entitats i fundacions tarragonines com Bonanit, La Muntanyeta o La Mar Blava. També han col·laborat amb els Pares Rogacionistes i han portat material a les Filipines. Un concert anual és la principal eina que utilitzen per recaptar fons.

 

D'esquerra a dreta: Ricard Lahoz, periodista. Josep M. Buqueras, president Rotary Club Tarragona; i Pere Joan Salas, macer (foto: Rotary Club)
D’esquerra a dreta: Ricard Lahoz, periodista. Josep M. Buqueras, president Rotary Club Tarragona; i Pere Joan Salas, macer (foto: Rotary Club)

Trobada del FET a TARRAGONA amb el Rotary Club en un dels sopars que acostumen a organitzar per escoltar un ponent. Pere Joan Salas fa les presentacions a mesura que arriben a l’aperitiu els membres de l’entitat. Moltes cares conegudes: Josep Miquel Sevil, Ponç Mascaró, Lluís Mezquida, Pere Jornet, Raül Font, Joan Creus, Antoni Vallverdú, Antonio Fortuny…

 

Temps per parlar de periodisme i dels canvis que viu l’ofici. La transformació del sistema tradicional dels mitjans de comunicació, l’eclosió del món digital, l’accés a la informació a través de les xarxes socials, el periodista fent d’emprenedor i empresari, el ciutadà fent de periodista gràcies als telèfons mòbils, els mitjans públics i els privats… Els temes van sorgint al llarg del col·loqui. Preguntes incisives sobre l’objectivitat i la independència dels periodistes o sobre les dimensions dels mitjans tradicionals de premsa, ràdio i televisió…

 

Els membres del Rotary Club alaben la qualitat de la revista FET a TARRAGONA pels continguts, la fotografia i el disseny. Alguns elogien la valentia dels seus promotors en aquest context de crisi, altres proposen determinats enfocaments per accedir a un públic més ampli… Debat intens i interessant que s’allarga fins a la mitjanit.

 

Aquesta setmana al Rotary s’ha parlat de periodisme. La setmana passada, de les beatificacions… i per les pròximes convocatòries l’agenda està plena de propostes encara per concretar: Berni Álvarez, Rosa Ricomà, Fernando Vizcarro, Isaac Sanromà…Els interessa l’actualitat, el que es viu o envolta la ciutat. Diuen que pertànyer al Rotary Club és una filosofia de vida. I afegeixo que ser del Rotary també és una manera de servir a Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here