12.4 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Tardor teatral amb aires de primavera

L'òpera La Flauta Màgica es representarà al Teatre Tarragona el 15 i el 17 de novembre sota la direcció d'escena de Pau Monterde
L’òpera La Flauta Màgica es representarà al Teatre Tarragona el 15 i el 17 de novembre sota la direcció d’escena de Pau Monterde

Fa patxoca. La temporada de tardor dels teatres municipals de Tarragona recupera la línia oberta la passada primavera i que es va trencar a l’estiu. Més d’una vintena de propostes de teatre, música, dansa i òpera que garanteixen una programació estable, variada i de prou qualitat.

 

Després d’un festival d’estiu al Camp de Mart descompensat i decepcionant -gestionat per la iniciativa privada-, la tardor arriba amb alguns elements d’interès. En podem destacar la nova representació d’òpera de gran format; la varietat dels muntatges teatrals amb actors consolidats i coneguts; les referències a l’any Espriu; els espectacles de màgia; la dansa del Ballet Nacional de Cuba; i la mitja dotzena de propostes musicals molt diverses.

 

Els darrers anys, la programació de tardor del Metropol acostumava a ser la menys atractiva en qualitat i quantitat d’espectacles. La que ara es presenta, en canvi, agafa l’impuls de la inauguració del Teatre Tarragona i ofereix als ciutadans una programació que promet “noves emocions”. Els més de 45.000 espectadors de la passada primavera han de ser la base per consolidar un públic interessat en l’oferta cultural i impulsar un relat d’orgull i satisfacció dels tarragonins.

 

La Sala Trono programa una dotzena d'espectacles fins a finals d'any i ja prepara el 2014, malgrat les dificultats econòmiques
La Sala Trono programa una dotzena d’espectacles fins a finals d’any i ja prepara el 2014, malgrat les dificultats econòmiques

De manera paral·lela, la Sala Trono té en marxa la programació de l’últim quatrimestre de l’any amb una oferta de dotze espectacles. Un menú que inclou dos muntatges vinculats al festival Teatre Màgic i el comiat de Bildeberg Club Cabaret, una de les seves produccions pròpies, la que més funcions ha fet per tot el país.

 

La Trono, que ha celebrat el desè aniversari en un context de greus dificultats econòmiques, manté les seves propostes de qualitat en l’àmbit de la dramatúrgia més contemporània. Una programació estable per als divendres i dissabtes a la nit en una sala de només 50 cadires.

 

Amb aquest panorama, perquè no sumem totes les ofertes teatrals de la ciutat en una campanya potent de difusió? La programació “Teatres de Tarragona” –ara amb els espais municipals del Tarragona i el Metropol- no pot afegir-hi la Trono i el Magatzem? El públic agrairia més claredat en la presentació de l’oferta de les arts escèniques. I també convindria una certa coordinació per evitar que, per exemple, un divendres a la nit es programin tres espectacles teatrals a la mateixa hora.

 

Treballar en aquesta línia -més coordinació i, sobretot, més difusió a través d’una única campanya de publicitat- ajudaria a situar Tarragona en un lloc preeminent del panorama cultural de Catalunya. Ara ha arribat el moment de posar-s’hi d’acord.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here