24.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Entre tinglados i refugis

Imatge general del renovat Refugi 1 del Moll de Costa amb els passos de les confraries de la Setmana Santa tarragonina
Imatge general del renovat Refugi 1 del Moll de Costa amb els passos de les confraries de la Setmana Santa tarragonina

Jornada d’inauguracions i estrenes al Moll de Costa. Aquest passeig de la cultura arran de mar reobre el Refugi 1 després de quatre mesos d’intenses obres per adequar-lo a les normes de seguretat. L’espai sorprén agradablament als primers visitants: ofereix una imatge molt més neta, atractiva i comfortable.

 

Són 2500 metres quadrats que es poden dividir en tres zones, en funció de les necessitats de cada activitat. A la teulada s’han col·locat uns panells de policarbonat que permetran mantenir una temperatura adient durant tot l’any. Parets blanques i terra de color blau. I un espai de serveis per a ús dels organitzadors dels diferents actes.

 

El Refugi 1 es reobre amb Passio (no “Passió” amb accent), una mostra de tots els passos de les confraries de la Setmana Santa tarragonina. No tots, però. La Reial Germandat de Jesús Natzaré no ha volgut treure els seus tres misteris de l’església de Sant Miquel del Pla i, per tant, l’exposició no acaba de ser del tot completa. Hauria estat la primera vegada a la història que es podien contemplar junts tots els passos que surten a la Processó de Divendres Sant.

 

A la mostra es poden veure tots els misteris, menys els tres de la Germandat de Jesús Natzaré
A la mostra es poden veure tots els misteris, menys els tres de la Germandat de Jesús Natzaré

El president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, com a amfitrió de l’acte, saluda els responsables de les confraries i el nombrós públic que s’hi aplega. El president de l’Agrupació, Joaquim Julià, explica que la mostra forma part de les activitats culturals que s’han organitzat de manera complementària a les beatificacions d’aquest diumenge. L’elecció del Moll de Costa respon a la idea de “descongestionar” la Part Alta i habilitar una ruta a la Part Baixa que permet visitar la Necrópolis, l’exposició dels passos i l’Amfiteatre. La mostra estarà oberta fins al diumenge 20 d’octubre.

 

Més endavant, el Refugi 1 ja té altres compromisos. Amb una capacitat màxima per a 2.500 persones, és ideal per acollir activitats de gran format i multitudinàries. I amb la divisió en dos o tres espais interns, segons les necessitats, podrà multiplicar els seus usos.

 

Poc abans de la reobertura del Refugi, s’inaugura al Tinglado 4 la mostra “Entre nosaltres”, del Grup Fotogràfic del Port de Tarragona. Una exposició amb 40 fotografies de 10 autors, tots ells treballadors de l’Autoritat Portuària: informàtics, administratius, responsables de seguretat i de domini públic, un membre de la policia portuària…

 

El Grup Fotogràfic del Port de Tarragona, amb 9 dels 10 membres que participen a la mostra del Tinglado 4
El Grup Fotogràfic del Port de Tarragona, amb 9 dels 10 membres que participen a la mostra del Tinglado 4

“Fa gràcia veure les inquietuds personals de companys del Port amb qui la resta de l’any parles de temes professionals”, diu Josep Andreu en la inauguració. A la mostra, cada fotògraf publica una sèrie de quatre imatges. Cadascú amb una temàtica i una tècnica diferents. Hi trobem paisatges, detalls d’edificis, escenes de la vida quotidiana…

 

El grup el formen en total una vintena de persones, ara liderades per Josep Manel Itarte. Disposen d’un local propi al carrer del Mar i mantenen una certa activitat durant tot l’any amb cursets i algunes sortides conjuntes per la ciutat o pel territori. La mostra del Tinglado 4 -oberta fins al 27 d’octubre- vol recuperar l’esperit de les que s’havien organitzat fa anys.

 

Al mateix espai també es pot contemplar una exposició de la Biennal d’Art Contemporani. Al Tinglado 2 continua fins aquest diumenge “Croissing Límits” d’Andrea Eidenhammer. I al Tinglado 1 la setmana vinent s’inauguraran dues exposicions: una que commemora el centenari dels primers tinglados i una altra sobre el Fons d’Art del Port de Tarragona. Ras i curt: un Passeig de la Cultura en plena ebullició.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Si la Reial Germandat de Jesús de Natzaré, no va portar els seus “Misteris” a la exposició, perquè no esta d’acord amb el tema de las beatificacions, ho trobo mol encertat, ja es hora que surtin veus rel.lacionades amb l’Esglessia que hi diguin la seva, aquestes beatificacions les podien haver fet en un altre lloc,
    I els altres màrtirs a on son?.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here