14.6 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Els reptes de la Colla Jove per Santa Teresa

Imatge de la prova de cinc de nou d'anit, en què la Colla Jove va tornar a col·locar sisens.
Imatge de la prova de cinc de nou amb folre d’anit, en què la Colla Jove va tornar a col·locar sisens.

 

Després d’un dimarts amb poca assistència a l’assaig tocava afrontar, al Cós del Bou, un divendres clau per poder assumir grans reptes aquest diumenge al Vendrell, amb motiu de la Fira de Santa Teresa. Calia estar a l’alçada, com diu el darrer cartell que els ha preparat Edu Polo. La resposta dels castellers de la Colla Jove Xiquets de Tarragona va ser massiva. Quinze proves. Col·loquen, una vegada més, sisens del cinc, el quatre i el tres de nou amb folre, així com també del pilar de vuit, i quints del quatre de nou amb folre i agulla, entre d’altres.

 

Cartell que ha preparat Edu Polo per motivar els castellers de la Colla Jove.
Cartell que ha preparat Edu Polo per motivar els castellers de la Colla Jove.

“Avui hem recuperat molta gent, concentració i ganes”, afirma Jordi Sentís, cap de colla de la Jove, satisfet, després de l’assaig. “He vist la gent amb ambició d’anar al Vendrell a fer tot el que puguem”, afegeix. Els de la camisa lila podrien realitzar, a la capital del Baix Penedès, la millor actuació de la seva història, duent a terme tres castells de nou —el tres, el cinc i el quatre de nou folrats— i el pilar de vuit amb folre i manilles, una estructura que ja van intentar per Santa Tecla i que volen descarregar per primera vegada abans que finalitzi la temporada.

 

“El principal handicap que podem tenir en aquests moments amb el pilar de vuit és que els dos últims pilars de set no s’han descarregat, i això sempre genera una certa intranquil·litat”, reconeix Sentís. No obstant això, el cap de colla de la Jove confirma que la prova d’aquest divendres “ha anat molt bé” i els deixa “bones sensacions”. Si la diada funciona tal com tenen previst, és possible que puguem tornar a veure les manilles liles a plaça, defensant l’espadat de vuit pisos.

 

Més enllà de superar els seus propis registres, la Jove de Tarragona es podria convertir diumenge en la primera colla del món casteller que completa quatre vegades el cinc de nou amb folre en una mateixa temporada. El primer d’enguany, fet el mes d’agost al Catllar, fou d’execució impecable, i els dos posteriors, dels dies 15 i 23 de setembre, es van saber defensar. “Els dos que hem fet per les Festes de Santa Tecla han estat ja castells més reals”, confessa Sentís, que destaca l’enorme dificultat del castell. També és fonamental el component psicològic. “Quan encara hi ha dubtes és difícil poder descarregar un castell quan no va bé”, reflexiona. En aquest sentit, sembla que la Colla Jove ha aconseguit creure en aquest castell.

 

Un any després d’haver-hi assolit la fita històrica, amb una càrrega emocional impagable, de descarregar el cinc de nou amb folre, la Colla Jove torna al Vendrell amb ganes d’ultrapassar els seus millors registres i plantejar-se nous límits. “La Colla està obrint nous horitzons”, assegura Sentís, convençut. “El més positiu de disposar d’unes manilles que ens estan funcionant per poder-nos plantejar un pilar de vuit a plaça és que ens obren la porta del dos de nou”, assevera. També creu que estan fent bones proves del quatre de nou amb folre i agulla. Tot i així, el cap de colla dels liles opina que haver dut a terme enguany “la gran quantitat de castells de nou que hem fet és tant important com haver descarregat els cinc de nou i haver afrontat les manilles”. “Som una colla que ja som capaços de portar el tres de nou i el quatre de nou allà on ens proposem, i això evidentment és un pas importantíssim per poder seguir mirant amunt”, afegeix. Aquest diumenge, a les 13h, a la plaça Vella del Vendrell, la Jove podria fer un pas més per continuar alçant la mirada.

 

Part del pilar de vuit amb folre i manilles que van assajar ahir els de la camisa lila.
Part del pilar de vuit amb folre i manilles que els de la camisa lila van assajar ahir.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here