14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

L’alberg dels sense sostre

Una de les habitacions de l'alberg de la Fundació Bonanit que servirà per acollir les persones més necessitades
Una de les habitacions de l’alberg de la Fundació Bonanit que servirà per acollir les persones més necessitades

Damunt del menjador Cafè i Caliu -que el FET a TARRAGONA visitava la setmana passada- hi ha dues plantes de la Casa de Sant Auguri preparades per atendre i acollir persones sense sostre. De moment, a partir de l’1 de novembre s’obrirà una de les dues plantes amb un total de quinze llits.

 

La Fundació Bonanit, que gestiona el servei, ha realitzat obres de rehabilitació a l’edifici per valor d’uns 22.000 euros i ha posat a punt cinc habitacions, lavabos, sala d’estar, sala de taquilles i sala amb rentadora i secadora de roba. L’espai -cedit per l’Arquebisbat de Tarragona- presenta un bon aspecte i s’han aprofitat matalassos i altres estris de l’anterior etapa finalitzada l’estiu de 2010. L’antiga Casa del Transeünt es transforma en alberg.

 

Habitacions exteriors i amb colors molts vius, a punt per ser ocupades en pocs dies
Habitacions exteriors i amb colors molts vius, a punt per ser ocupades en pocs dies

Entra molta llum a les habitacions, totes exteriors, amb tres llits cadascuna. Unes dónen a la plaça de les Peixateries Velles i altres al carrer Talavera. Colors molt vius a les parets: blau, verd, groc… Terres nets i polits. Aquests dies es concreta l’adquisició d’armaris i tauletes i la roba de llit. Tres persones -una a jornada completa i les altres dues a mitja jornada- s’encarregaran del control d’accés i de l’atenció a les persones que arribaran a la casa derivades pels serveis socials de l’Ajuntament o per altres entitats com Càritas.

 

Comença així la vuitena campanya de la Fundació Bonanit, que fins ara es concentrava en els sis mesos més freds de l’any a través de dues pensions. Ara es mantindrà el programa d’atenció als sense sostre de manera permanent, menys a l’agost, a la Casa de Sant Auguri mentre les pensions Carmen i Alhambra continuaran disposant de vuit llits cadascuna a l’hivern.

 

La planta superior de l’edifici de la Part Alta encara no s’obrirà a l’espera de comprovar el funcionament de la resta de l’espai. Els usuaris podran esmorzar al Cafè i Caliu. I caldrà veure si se’ls pot oferir altres àpats, gràcies com fins ara a l’aportació municipal i als aliments que aporten voluntàriament institucions com el Complex Educatiu. La passada campanya es van atendre 357 persones amb més 4.000 pernoctacions.

 

L’entitat fa ara un salt endavant d’envergadura: l’obertura de l’alberg amb caràcter permanent i la coordinació amb el Cafè i Cali suposen nous reptes per a voluntaris, professionals i patrons de la Fundació Bonanit. I seria desitjable que en el camí anessin acompanyats de l’administració pública i les grans empreses de Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here