19.9 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 14, 2024

A punt pel cinc de nou ratllat

Els Xiquets van col·locar sisens del cinc de nou, el passat dimarts, en l'assaig previ a l'actuació de Tots Sants.
Els Xiquets van col·locar sisens del cinc de nou, el passat dimarts, en l’assaig previ a l’actuació de Tots Sants.

Els Xiquets de Tarragona estan a punt per afrontar el cinc de nou amb folre. Així ho han fet saber durant les darreres setmanes a través de les xarxes socials —amb concurs de piulades a Twitter inclòs— i així ho demostren dimarts al vespre suant la camisa al carrer Santa Anna. L’assaig ha despertat molta expectació. S‘hi poden reconèixer cares conegudes dels Castellers de Vilafranca, els amfitrions de la diada de Tots Sants, així com també gent d’altres colles tarragonines i periodistes de diversos mitjans locals de la ciutat.

 

Puntualitat britànica per iniciar l’assaig. A partir del moment en què toca alçar el tres de nou amb folre fins a sisens les xerrameques comencen a disminuir considerablement. Els castellers deixen d’explicar-se anècdotes com que els ha anat d’un pèl de no haver de treballar divendres, i si el cap de colla, Roger Peiró, demana que tothom faci una passa endavant, responen com cal.

 

Prova del cinc de nou amb folre. En els finestrals del pati d’assaig més d’una desena de curiosos observen com es munta el castell. Ningú no es vol perdre aquest moment. Col·loquen sisens. En baixar, dues noies que pugen en aquest pis s’abracen, eufòriques. Tothom es felicita. No és la primera vegada que enguany aconsegueixen pujar-lo fins a sisens—és la quarta, concretament—, però sembla que aquesta prova els ha deixat amb bones sensacions. “La fermesa que guanyem aquí s’ha de veure a plaça”, exigeix tot seguit Peiró als seus companys de camisa, als quals també llença una advertència: “Qui es pensi que ve aquí a no suar, divendres no cal que vingui”.

 

La gent es creu el castell. Són molts els qui asseguren que, amb la feina que porten feta, com a mínim l’haurien d’arribar a carregar. Tots reconeixen, alhora, però, que es tracta d’un castell de dificultat extrema, i que hi ha molts detalls que poden condicionar la seva execució.  Li pregunto a Aix Sabater, una de les noies que puja al pis de sisens, com ho veu. Sospira i se li escapa un somriure. Tinc la sensació que s’està imaginant el moment de la segona aleta. Assegura que seria una sensació molt bèstia. Hi ha molt d’esforç al darrere d’aquesta diada, molta il·lusió i moltes ganes de superar els límits de la colla.

 

 Enguany els Xiquets arriben a Tots Sants havent descarregat deu castells de nou pisos

Després de la prova del cinc, la tècnica deixa uns minuts de descans i conversa necessaris per reprendre forces. L’assaig no ha acabat, encara. Els Xiquets tenen molt clar que l’objectiu no és tan sols assolir el cinc de nou, sinó que es tracta de descarregar tres castells de nou a plaça, per primera vegada en la seva història. La gent de l’equip de pinyes ha de treballar de valent perquè tothom recuperi la tensió. Finalment, Peiró decideix dirigir-se altra vegada a tots els castellers. És un bon comunicador, sap gestionar els temps i les paraules. “A mi el castell que em fa més il·lusió és aquest”, assegura. La prova acaba essent força treballada, però aconsegueixen col·locar-hi sisens.

 

En finalitzar l’assaig, els periodistes de diversos mitjans de comunicació ens reunim al hall del local. Moment divertit. Tots els castellers van sortint del pati i es troben el seu cap de colla preparat per parlar davant d’una càmera, un micròfon i dues gravadores. “És un moment d’escarni”, bromeja Peiró. Molt de xivarri al nostre voltant.  Se senten comentaris de tota mena, des del ja tradicional “Vull sortir a l’APM” fins al valent que diu “ja surto jo a parlar, ja veuràs”. Quan ja ha fet les declaracions, l’atrapo un moment i li pregunto si és supersticiós, o si ha fet algun tipus de promesa per divendres. Em fa una mirada de gat vell, picardiosa, es posa a riure i em diu que prefereix no explicar-m’ho.

 

Divendres, a les 12h, a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, arribarà el moment clau. L’any passat els matalassers ja hi van plantar un intent desmuntat de cinc de nou que va sorprendre positivament a tothom, i van acabar completant la tripleta màgica —tres de nou amb folre, quatre de nou amb folre i cinc de vuit—. Veurem enguany què els depara Tot Sants. Ells estan a punt, expectants. Sortiran segons, i si no hi ha cap canvi, de tres de nou amb folre, un castell que ja han descarregat en set ocasions aquesta temporada. Els tarragonins estaran acompanyats dels Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i uns Castellers de Vilafranca que sembla que podrien intentar dos castells de deu pisos —el 3de10fm, que van descarregar per primer cop en la seva història per Sant Fèlix, i el 4de10fm—. Se’ns dubte, la diada promet, i molt. 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here