18.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Matalassers valents sense premi

Dos de vuit amb folre dels Xiquets de Tarragona a la diada de Tots Sants, després de dos intents de cinc de nou (foto: Bego Floria)
Dos de vuit amb folre dels Xiquets de Tarragona a la diada de Tots Sants, després de dos intents de cinc de nou (foto: Bego Floria)

No ho han aconseguit, però el resultat de la diada de Tots Sants en cap cas treu brillantor a la gran temporada dels Xiquets de Tarragona. La decepció, la tristesa i la ràbia que deuen sentir els matalassers no han de passar per damunt de l’orgull, l’esforç i la valentia que han demostrat aquest divendres a la plaça de la Vila de Vilafranca.

 

Els dos intents de cinc de nou amb folre tenen un gran mèrit i revelen l’ambició dels del carrer Santa Anna, que s’han quedat molt a prop de l’objectiu. Han fet un pas important, tot i que no han obtingut a plaça el premi que buscaven després de la feina intensa dels assajos de tants mesos.

 

L’ensopegada de final de curs no pot amagar uns registres excel·lents: aquest 2013, els Xiquets de Tarragona han descarregat 11 castells de nou pisos, més del doble que l’any passat (5). Igual passa amb el dos de vuit amb folre, que enguany l’han completat en 15 ocasions, davant les 7 del curs anterior.

 

La frase ‘La millor diada de la història’, tantes vegades reiterada els darrers temps al món casteller, no és avui a les mans dels Xiquets, però pel que s’ha vist a Vilafranca pot arribar la pròxima temporada. Els que sí hi han assolit la seva millor actuació han estat els Castellers de Sants, mentre els amfitrions de la diada, els verds, feien el primer intent de la història de quatre de deu.

 

L’alcalde rectifica

Un comentari a banda mereix la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, al balcó de l’ajuntament de Vilafranca, i de la regidora de Cultura, Begoña Floria, a la plaça (ella és l’autora de la fotografia que encapçala aquest article). Després de moltes absències injustificades, l’alcalde i el govern municipal han rectificat i han donat suport a una colla tarragonina en una de les grans diades del calendari casteller.

 

La rectificació arriba tard. Encara cou que Ballesteros fos l’únic alcalde que no anés l’any passat a la Diada de Sant Fèlix, on participava la Jove de Tarragona, o que no hagués acompanyat els darrers dos anys als Xiquets per Tots Sants. Tampoc els responsables municipals s’han deixat veure aquest any per les diades que han gaudit de les millors actuacions de les colles grans tarragonines.

 

Potser l’arribada de Floria a l’àrea de Cultura representa a partir d’ara una sensibilitat més gran de l’ajuntament amb el paper de les quatre colles de la ciutat. Aquesta mancança ja la denunciava amb encert Joan Sala el passat mes d’agost al FET a TARRAGONA en un article que avui paga la pena tornar a revisar.

 

Sigui com sigui, el més important avui és que els matalassers s’han apropat al gamma extra amb molts arguments sòlids i que es tanca la millor temporada de la història per a les quatre agrupacions de la ciutat. Tots, per tant, mereixen un immens aplaudiment!!!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here