22 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 29, 2024

Moments màgics entre vins

Un moment de l'actuació de la maga Amélie, abans de començar el primer tast de vins DO Tarragona
Un moment de l’actuació de la maga Amélie, abans de començar el primer tast de vins DO Tarragona

La Bruna, amb només quatre anys, puja a l’escenari. No té vergonya. Li donen un paper negre i un altre de color rosa. Comença el joc. Ha de trencar els dos papers per la meitat i després un altre cop fins a formar una bola…La Bruna està a punt de viure el primer moment màgic de la seva vida: d’aquella bola sorgirà un barret de paper -rosa, amb una franja negra- que s’emportarà a casa. La nena somriu, admirada.

 

A l’escenari es queda la maga Amélie, la primera artista del Festival Internacional Teatre Màgic de Tarragona. S’encarrega d’inaugurar el certamen amb una fórmula ben peculiar: un maridatge de màgia visual i elegant amb vins de la DO Tarragona. Amélie, Premi Nacional de Màgia, fa un espectacle en dues parts: a la primera, sense paraules, juga amb elements com les anelles i les cordes. A la segona fa intervenir el públic -“Us vull regalar un moment màgic”, diu- amb cartes i trencaclosques.

 

El públic assistent va seguir amb atenció les explicacions de l'enòloga i els jocs de la maga
El públic assistent va seguir amb atenció les explicacions de l’enòloga i els jocs de la maga

Aplaudiments a la maga i cares d’astorament i sorpresa entre la cinquantena llarga de persones que s’han apropat al Palau de Congressos per participar d’aquesta iniciativa singular. Un públic assegut davant d’unes taules amb copes i disposat a fer un tast de cinc vins del territori: un blanc, un escumós, un ecològic, un negre i un dolç. Vins de Salomó, Reus, La Nou de Gaià, Alforja i Vila-rodona. Vins DO Tarragona.

 

Després de la primera part de l’actuació d’Amélie, és el torn de l’enòloga Pepa Menchón, que fa una introducció  general sobre la metodología per assaborir els vins i com agafar correctament la copa. El primer tast correspon al vi blanc Alfa, de color groc palla, transparent, fresc i afruïtat, que pot combinar molt bé amb plats de cuina marinera.

 

A continuació és el torn de l’escumós Chardonnay De Muller. “Noteu la diferència?”, pregunta l’enòloga després d’ensumar. I fa un parell de recomanacions: “No remenar mai un vi escumós i no ficar-lo al congelador”. El tercer tast correspon al 9+-, un vi negre ecològic i jove, d’aroma i sabor contundents, ideal per acompanyar carns i desengreixar.

 

Amélie, Premi Nacional de Màgia, ha estat la primera  protagonista del festival Teatre Màgic i del maridatge amb els vins del territori
Amélie, Premi Nacional de Màgia, ha estat la primera protagonista del festival Teatre Màgic i del maridatge amb els vins del territori

Arribats a aquest punt, reapareix a l’escenari Amélie amb una segona part de l’espectacle, com dèiem, molt més mogut i interactiu, que ajuda a trencar l’atenció que el públic havia dedicat als vins. Tot, sota l’atenta mirada del tarragoní Mag Gerard, el director artístic del festival, que es mostra satisfet per haver arribat a la setena edició -“una odissea”, diu- amb més espais i espectacles que mai. En els últims 10 anys, la màgia ha recuperat el prestigi i han sorgit nombrosos festivals. En aquest context, el Mag Gerard assegura que el de Tarragona i La Canonja és singular perquè “ha portat la màgia als teatres” per a un públic que va més enllà del familiar. El Teatre Màgic s’enguany es perllongarà fins al 29 de novembre amb una dotzena de propostes molt diverses.

 

 

Amélie s’acomiada de l’escenari i Pepa Menchón pren el relleu de l’activitat amb el vi negre Mas del Botó, “més brillant i lleuger que l’anterior, amb un aroma més fresc”, que pot combinar amb arrossos, i el vi dolç moscatell que produeix el celler cooperatiu de Vila-rodona, ideal per acompanyar l’aperitiu o unes postres. Així es tanca el primer maridatge de màgia amb vins DO Tarragona. Els dies 20 i 27 de novembre ens esperen nous “casoris” que segur que ens sorprendran.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here