La Bruna, amb només quatre anys, puja a l’escenari. No té vergonya. Li donen un paper negre i un altre de color rosa. Comença el joc. Ha de trencar els dos papers per la meitat i després un altre cop fins a formar una bola…La Bruna està a punt de viure el primer moment màgic de la seva vida: d’aquella bola sorgirà un barret de paper -rosa, amb una franja negra- que s’emportarà a casa. La nena somriu, admirada.
A l’escenari es queda la maga Amélie, la primera artista del Festival Internacional Teatre Màgic de Tarragona. S’encarrega d’inaugurar el certamen amb una fórmula ben peculiar: un maridatge de màgia visual i elegant amb vins de la DO Tarragona. Amélie, Premi Nacional de Màgia, fa un espectacle en dues parts: a la primera, sense paraules, juga amb elements com les anelles i les cordes. A la segona fa intervenir el públic -“Us vull regalar un moment màgic”, diu- amb cartes i trencaclosques.
Aplaudiments a la maga i cares d’astorament i sorpresa entre la cinquantena llarga de persones que s’han apropat al Palau de Congressos per participar d’aquesta iniciativa singular. Un públic assegut davant d’unes taules amb copes i disposat a fer un tast de cinc vins del territori: un blanc, un escumós, un ecològic, un negre i un dolç. Vins de Salomó, Reus, La Nou de Gaià, Alforja i Vila-rodona. Vins DO Tarragona.
Després de la primera part de l’actuació d’Amélie, és el torn de l’enòloga Pepa Menchón, que fa una introducció general sobre la metodología per assaborir els vins i com agafar correctament la copa. El primer tast correspon al vi blanc Alfa, de color groc palla, transparent, fresc i afruïtat, que pot combinar molt bé amb plats de cuina marinera.
A continuació és el torn de l’escumós Chardonnay De Muller. “Noteu la diferència?”, pregunta l’enòloga després d’ensumar. I fa un parell de recomanacions: “No remenar mai un vi escumós i no ficar-lo al congelador”. El tercer tast correspon al 9+-, un vi negre ecològic i jove, d’aroma i sabor contundents, ideal per acompanyar carns i desengreixar.
Arribats a aquest punt, reapareix a l’escenari Amélie amb una segona part de l’espectacle, com dèiem, molt més mogut i interactiu, que ajuda a trencar l’atenció que el públic havia dedicat als vins. Tot, sota l’atenta mirada del tarragoní Mag Gerard, el director artístic del festival, que es mostra satisfet per haver arribat a la setena edició -“una odissea”, diu- amb més espais i espectacles que mai. En els últims 10 anys, la màgia ha recuperat el prestigi i han sorgit nombrosos festivals. En aquest context, el Mag Gerard assegura que el de Tarragona i La Canonja és singular perquè “ha portat la màgia als teatres” per a un públic que va més enllà del familiar. El Teatre Màgic s’enguany es perllongarà fins al 29 de novembre amb una dotzena de propostes molt diverses.
Amélie s’acomiada de l’escenari i Pepa Menchón pren el relleu de l’activitat amb el vi negre Mas del Botó, “més brillant i lleuger que l’anterior, amb un aroma més fresc”, que pot combinar amb arrossos, i el vi dolç moscatell que produeix el celler cooperatiu de Vila-rodona, ideal per acompanyar l’aperitiu o unes postres. Així es tanca el primer maridatge de màgia amb vins DO Tarragona. Els dies 20 i 27 de novembre ens esperen nous “casoris” que segur que ens sorprendran.