Advertisement
12 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 2, 2023

Plató de cinema

Els alumnes de l'IES Pere Martell expliquen el contingut dels curtmetratges a l'acte de presentació del número 2 de la revista del FET. (Foto: Josep Ardila)
Els alumnes de l’IES Pere Martell expliquen el contingut dels curtmetratges a l’acte de presentació del número 2 de la revista del FET. (Foto: Josep Ardila)

A partir d’aquest dimecres ja es pot trobar a les llibreries de la ciutat el número dos de la revista FET a TARRAGONA amb el titular “Plató de cinema”. Els subscriptors també rebran la publicació aquesta setmana a casa seva, després de l’acte de presentació d’ahir al vespre al Cafè Metropol i que va aplegar prop d’un centenar de persones.

 

El tema central del segon número de la revista aborda el món del cinema i l’audiovisual a Tarragona, des de diferents perspectives. Per aquesta raó, a l’acte es van projectar dos documentals realitzats per alumnes de l’IES Pere Martell, sota la coordinació del professor, Josep Maria Grau. “El viatge d’en Kèdar” ens apropa a la realitat del Centre de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta, i “Lligats a la mar” és un breu retrat de la vida dels pescadors del Serrallo.

 

Els autors dels dos curtmetratges van explicar els detalls de la feina que havien hagut d’afrontar i els seus treballs es van emportar els aplaudiments més generosos de la nit. Prèviament, la periodista Anna Plaza va comentar els continguts del dossier de la revista i el director, Ricard Lahoz, va agrair el suport dels primers 350 subscriptors i de la resta de lectors que havien confiat en el primer número de la publicació.

El assistents a l'acte de presentació al Cafè Metropol, prop d'un centenar, escolten les explicacions de la periodista del FET, Anna Plaza. (Foto: Josep Ardila)
El assistents a l’acte de presentació al Cafè Metropol, prop d’un centenar, escolten les explicacions de la periodista del FET, Anna Plaza. (Foto: Josep Ardila)

CONTINGUTS DEL NÚMERO DOS

Al número dos de la revista són protagonistes els directors de cinema més consagrats com Jesús Monllaó i Belén Macías, i a d’altres que comencen a fer-se un nom a nivell internacional com Anna M. BofarullJosé Luis MontesinosMaria RoigAndrea Eidenhammer i Love Jordina. També descobrim una nova vessant de la ciutat en fase de creixement, la de plató de gravació de pel·lícules i espots publicitaris, i expliquem la tasca de formació que fan l’IES Pere Martell, en l’ambit de la realització, i l’Institut Cal·lípolis, en el del maquillatge i la caracterització.

 

La revista dedica un reportatge a retratar algunes de les nissagues familiars del Mercat Central amb fotografies dels treballs de reforma que es fan al seu interior. El director de la Sala Trono i actor, Joan Negrié, protagonitza l’entrevista i el tascaman tarragoní per excel·lència, Eduard Boada, toca l’Amparito amb el seu saxo a la secció de “L’última mirada”.

 

La Fundació Casal L’Amic, que enguany celebra 30 anys de tasca social i d’integració als barris de Ponent; el record de la història de la Tabacalera i un grup de recerca científica de la URV que ha fet importats descobriments sobre el metabolisme humà, són altres protagonistes de la revista.

 

També dediquem un espai destacat a la innovació emprenedora de l’estudi fotogràfic PixelMoreno i la botiga de regals El Lloro, a la vinculació del poeta valencià Vicent Andrés Estellés amb Tarragona i a fer balanç de la darrera temporada castellera, la millor que es recorda per a les colles locals.

 

En el capítol esportiu, hem viatjat fins a la localitat belga d’Eupen per entrevistar el fill de l’històric jugador del Nàstic, Romà Cunillera, inmers en un projecte internacional de formació de nous talents futbolístics. I analitzem la febre del running a la ciutat, amb històries d’atletes aficionats i federats. I en l’apartat d’opinió, segur que no us deixaran indiferents les reflexions de l’advocat Pere Grau, la gestora cultural Rosa Comes, el professor de Dret Constitucional de la URV, Jordi Jaria i el periodista Ignasi Soler.

 

avantatges per als subscriptors

Coincidint amb l’aparició del número 2 volem seguir sumant amics als 350 subscriptors actuals. Aquest dies oferim una promoció especial 2X1 i obsequiem els nous subscriptors amb el número 1.

 

Els nous subscriptors també es poden beneficiar de la possibilitat d’anar de franc a alguns espectacles. Aquest dijous sortejarem una invitació per a dues persones per a l‘òpera “La flauta màgica”. I dissabte vinent, un subscriptor del FET gaudirà d’un maridatge de música, vi i gastronomia al celler de Nulles dins del cicle ViBRANT.

 

La revista té un preu de 5€Si te’n fas subscriptor rebràs la publicació còmodament a casa per només 30€ (6 números). Només has de fer click aquí i podràs gaudir del segon número del FET a TARRAGONA.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here