26.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 20, 2024

El llarg viatge del músic Roger Benet

Ciutòpolis.-Foto-David-Oliete-1024x379

“I com tens el disc, Roger?”, li preguntaven durant molt de temps al Roger Benet, alter ego artístic del músic i cantautor tarragoní Roger Conesa. Els amics i coneguts es feien pesats amb certa raó, perquè Ciutòpolis es va gestar ja fa gairebé deu anys i les cançons es van començar a enregistrar al 2010. Durant tot aquest temps Benet ha simultaniejat molts projectes, però semblava que aquesta òpera rock s’havia esmorteït. Per això, ara que finalment s’ha decidit a enllestir el disc, resulta com a mínim curiós que hagi batejat el verkami amb el qual demana un cop de mà per finançar-lo amb la mateixa pregunta: “I com tens el disc, Roger?“. Deu ser la ironia oximorònica marca de la casa.

 

El cantautor tarragoní enllesteix el seu segon disc, l’òpera rock ‘Ciutòpolis’

Parlar d’òpera rock certament impressiona. És inevitable pensar en la Quadrophenia dels The Who i quedar aclaparat. En el fons, però, Ciutòpolisparteix d’una idea molt més senzilla: “Una òpera rock no és res més que un disc conceptual, un treball en què totes les cançons parlen d’un mateix tema.” En aquest cas, el disc explica la història d’un canvi personal, d’una “maduració” que Benet experimenta quan se’n va a viure a Barcelona l’any 2004. El llarg temps d’execució de Ciutòpolis també ha fet que, lògicament, aquesta ciutat imaginària hagi evolucionat molt durant aquests gairebé deu anys: “durant el primer procés de gravació primer era un disc molt grunge (una pataleta contra tot i tothom) i després em demanava ser molt positiu“, explica Benet.

 

Per què Ciutòpolis ha tardat tant temps a veure la llum? Benet i el pianista Jorge Varela fa anys que treballen en les cançons, però el mateix autor admet que no va dimensionar bé la magnitud del projecte. Entremig Benet ha treballat en altres feines (gira amb Concha Velasco inclosa) i només des fa uns mesos ha pogut posar-hi fil a l’agulla. Durant tot aquest temps hi han col·laborat músics com el cantautor Roger Mas, el saxofonista Santi Ibarretxe i la seva banda de confiança, els Oximorònics. A l’abril, en un concert al Teatre Magatzem, ja es van poder escoltar algunes de les cançons que conformaran el treball.

Ciutòpolis-a-labril-al-Magatzem.-Foto-David-Oliete

Amb les cançons ja pràcticament enllestides, Benet dedica els esforços a preparar l’edició del disc, que si no hi ha més retards s’editarà al febrer de 2014, en dues versions que comptaran amb la participació de les dissenyadores tarragonines Maria Jacas i Mar Borrajo. De reüll comença a pensar també en la gira de presentació del disc, que de moment té confirmats concerts a Tarragona, Barcelona i Madrid.

 

El món de la música està molt fotut“, es lamenta Benet. “Fins i tot els més grans, que fins fa no gaire feien gires internacionals, ara es troben sense feina“, afegeix. La manca de continuïtat laboral és un dels principals motius pels quals ha obert un procés de micromecenatge a la ja cèlebre plataforma Verkami. “Durant tot aquest temps molta gent semblava tenir interès pel disc. Ara tenen l’oportunitat de fer aportacions per garantir el projecte a canvi d’unes contrapartides que segurament adquiririen més endavant.” Curiosament, els dos projectes en què Benet es va convertir en mecenes no van fructificar. Els qui durant tots aquests anys han preguntat pel seu disc tenen l’oportunitat de contribuir-hi fins al 7 de desembre.

Text de Jordi Suriñach

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here