27.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, agost 10, 2022

Joc de cames a la Mitja Marató

Un grup de participants al passeig de l'Escullera en el marc de la I Cursa Solidària URV, organitzada el passat diumenge (foto: Running Solutions)
Un grup de participants al passeig de l’Escullera en el marc de la I Cursa Solidària URV, organitzada el passat diumenge (foto: Running Solutions)

Una de les seqüències més hilarants, i alhora filosòfica, de la pel.lícula Forrest Gump, és aquella on el personatge que protagonitza Tom Hanks es posa a córrer “sense cap motiu”. Passa el temps i la cursa sense fi d’en Forrest per tota la geografia dels EEUU el fa famós, fins el punt de crear-se un un grup de seguidors que l’acompanyen corrent darrera d’ell com si fós un nou messies.

 

De cop i volta, tres anys, dos mesos, 14 dies i 16 hores després d’haver començat, decideix aturar-se. “Nomes volia córrer”, explica, tot i que més tard reconeix un altre motivació vinculada a un consell de la seva mare: “Has de deixar enrera el passat abans de seguir endavant”.

 

La revista del FET dedica un reportatge a la moda del ‘running’

Tots aquestes gumpismes podrien explicar les diferents raons emotives, juntament amb d’altres més materials i econòmiques vinculades a la crisi, dels centenars de tarragonins que s’han afegit en els darrers anys a la moda del running, molt extesa també a la resta del país.

 

El periodista esportiu Quim Pons (@kasadesus), membre del Consell de Redacció del FET A TARRAGONA, en parla en profunditat al número 2 de la revista en un reportatge de quatre planes amb un títol d’evocació pugilística, Joc de Cames, que recorda aquelles curses d’entrenament de Rocky Balboa pels carrers de Philadelphia.

 

Amb el teló de fons de la celebració aquest diumenge, 24 de novembre, de la XXII Mitja Marató Ciutat de Tarragona, la prova atlètica més important i popular de l’any a la ciutat, en Quim explica diferentes històries de tarragonins apassionats per córrer.

 

Sortida de la cursa solidària de la URV, amb un recorregut de 10 kms que es podia completar en diferents modalitats (foto: Running Solutions)
Sortida de la cursa solidària de la URV, amb un recorregut de 10 kms que es podia completar en diferents modalitats (foto: Running Solutions)

Uns ho fan des de l’amateurisme més pur, per divertir-se i mantenir el to físic. D’altres van una mica més enllà i formen part de la mitja dotzena de clubs federats que representen la ciutat a les grans curses.

 

I un darrer grup, més petit i selecte, és el dels que hi guanyen competicions importants. Aquest és el cas de Jaume Leiva, que el 2012 es va proclamar campió d’Espanya de Mitja Marató, ó Anahí Herrera, guanyadora de les últimes dues edicions de la Marató Costa Daurada.

 

Altres protagonistes del reportatge són Rafael Casellas i Juanan Fernández, pioners del running a Tarragona. Fernández és el propietari de l’empresa de gestió tècnica de curses, Running Solutions, que el passat diumenge va organitzar la I Cursa Solidària de la URV, una de les moltes competicions populars d’aquest tipus celebrades els darrers caps de setmana a la ciutat.

 

El segon número de la revista FET a TARRAGONA, on podeu llegir aquest reportatge, està a la venda a les llibreries de la ciutat. Si la voleu rebre còmodament a casa, us en podeu subscriure per només 30 € l’any.

 

Per fer la subscripció només cal clicar aquí.

 

Gràcies per fer-vos del club de subscriptors i amics del FET a TARRAGONA.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here