17.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 7, 2024

“Vinga, vaaa…!”

Els corredors arriben al Serrallo: a l'esquerra, els participants a la Mitja Marató, i a la dreta, els participants a la cursa de 10 quilòmetres
Els corredors arriben al Serrallo: a l’esquerra, els participants a la Mitja Marató, i a la dreta, els participants a la cursa de 10 quilòmetres

Matí de diumenge sense soroll de cotxes. Només se senten aplaudiments i crits d’encoratjament: “Vinga, va… que ja queda menys!”. Els carrers de Tarragona veuen passar el nombre més gran de corredors de la seva història en una cursa de competició: més de 2800 entre els participants a la Mitja Marató i la prova de 10 quilòmetres.

 

Entre els atletes de la mitja hi ha Rafael Casellas, que amb 38 anys participa a la cursa per vintena vegada: només ha fallat un any, el 2011, perquè estava malalt. Ell, un dels exdirectius de Tarragona Fondistes, no s’ha volgut perdre el gran dia del “running” a la ciutat. Ha completat els poc més de 21 quilòmetres de la prova amb un temps d’una hora i mitja.

 

Millor temps (1 hora 19 minuts) fa Pere Gomés, un aficionat a l’atletisme -i regidor de l’ajuntament d’Altafulla- que ha escrit un llibre per a corredors aficionats: “Comença a córrer i no paris”, d’Editoral Cossetània. Una guia per a aquells que volen obrir una nova etapa com a corredors a partir de la narració de fets, anècdotes, curses i experiències personals de l’autor. El Pere se sent satisfet de la marca assolida i orgullós del llibre publicat.

 

L'altra cara de la cursa: els preparatius per servir coca i xocolata calenta a 3.000 persones
L’altra cara de la cursa: els preparatius per servir coca i xocolata calenta a 3.000 persones

El Rafael i el Pere arriben -com la resta de participants, després de l’esforç- a la zona de serveis de la piscina i el pavelló del Serrallo: dutxes, vestidors, massatges, guardaroba i un espai a l’exterior per recuperar forces amb coca i xocolata calenta. A les dotze del migdia, el gruix de corredors de la mitja marató ja han arribat a meta.

 

El tret de sortida s’ha donat a les deu del matí, tot i que la jornada ha començat molt més aviat per als organitzadors del Patronat Municipal d’Esports, els voluntaris, la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i els responsables sanitaris. A les nou del matí, corredors ben equipats per protegir-se del fred, ja comencen a escalfar al voltant dels carrers Torres Jordi i Vidal i Barraquer. Alguns, com els equips de Tarragona Fondistes i Runners Tarragona, aprofiten per fer-se la foto de grup. La revista FET a TARRAGONA també acompanya la cita esportiva des de l’estand de Runners Tarragona perquè al segon número -ja a la venda en llibreries- es publica un reportatge sobre el “boom” del “running” i de les curses populars i competitives a la ciutat.

 

Diferents dorsals entre els participants: números negres per als homes i vermells per a les dones de la mitja marató, i dorsals amb fons taronja per als corredors dels 10 quilòmetres. Ambient festiu, animat i de gresca, malgrat la temperatura baixa d’un matí d’hivern. L’speaker escalfa l’ambient i prepara els participants de les dues proves que sortiran amb una diferència de 10 minuts. Fa el compte enrera i arrenca la mitja, just quan el sol comença a trencar els núvols. “Vinga, va… que ja queda menys”.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here