Advertisement Advertisement
23.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 2, 2023

Jo voto per Fill de Caín i Jesús Monllaó

Jesús Monllaó el dia de l'estrena de la pel·lícula "Fill de Caín" al Teatre Tarragona (foto: Enric Garcia)
Jesús Monllaó el dia de l’estrena de la pel·lícula “Fill de Caín” al Teatre Tarragona (foto: Enric Garcia)

Vaig tenir la sort de conèixer al Jesús Monllaó quan es va encaparrar en fer l’estrena de la seva pel·lícula al Teatre Tarragona coincidint amb la  inauguració. En un primer moment no va poder ser, però la seva insistència ens va permetre a uns set-cents afortunats, veure Fill de Caín abans de l’estrena oficial a les sales comercials.

També vaig tenir el plaer d’escoltar les seves vehements explicacions de com es prepara un curtmetratge. Va ser molt interessant seguir el complicat i treballat procés de preparació i execució d’una seqüència que no arribava al minut i mig. Notes, scripts, dibuixos, proves… tot previst per a plasmar un fragment d’un relat en uns pocs fotogrames.

Sense ser chauvinistes o localistes hem de dir que ens va agradar molt la seva pel·lícula. Reconèixer llocs i racons també ens va ajudar a estimar més el treball executat. Ens va sorprendre ser “enganyats” per la màgia del cinema: portes que comunicaven espais distants 13 Km, jardins que donaven a piscines situades a d’altres indrets, enquadraments que mostraven espais quotidians de forma diferent,….

La història, colpidora i molt correctament narrada, és d’aquelles que queden a la memòria. Els actors, impecables. Però sobretot el conjunt, on es reflexa la tasca del director: sòbria, madura, assenyada, gens especulativa i que et ficava dins la pantalla com un actor més.

Hem seguit amb atenció els diferents certàmens i concursos on s’ha presentat. Estem convençuts que és un bon film, mereixedor de reconeixements. Per això no podem entendre com, per uns simples motius burocràtics i administratius, no pugui optar al Premis Goya del cine espanyol.

No podem imaginar que hi hagi una mà negra al darrera. No estem ficats al món del cinema, però, en principi sembla relativament net de corruptel·les. Per tant voldria encetar una campanya de suport al Fill de Caín.

Possiblement, persones més enteses ens podrien suggerir formes més efectives de portar la nostra reclamació allà on calgui, però d’entrada no vull deixar de mostrar el meu suport a tot l’equip de la pel·lícula, amb el desig que molts més s’apuntin a la iniciativa i aconseguim, tots plegats, que es reconegui la seva vàlua.

Jo voto per Fill de Caín, per a millor pel·lícula, per a millor director, per a millors actors, i per al que convingui.

 

Xavier Climent, arquitecte

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

 1. És una injustícia que “Fill de Cain” no pugui anar als GOya, però no hi ha corrupteles, és culpa dels productors que van fer una estrena tècnica a l’any 2012, i les normes són molt estrictes. La pel·lícula s’hauria d’haver presentat als Goya de 2013. Això ho saben tots els productors.

  D’altra banda, tot i que la pel·lícula sigui interessant i la feina del Jesús meritòria, les coses s’han de valorar una mica més seriosament i no votar per votar; no votar a amics perquè ho siguin, perquè això fa que el cine no sigui seriós i que els premis no ho siguin.

  Aquest anys hi ha pel·lícules de primer nivell. “Fill de Cain” no està malament, però no arriba tan lluny per votar-la a pel·lícula, director i actors per molt bé que ens caigui l’equip. L’Acadèmia espanyola hauria pogut ser més magnànima i justa, però també hem de ser més justos nosaltres amb els altres films de l’any. Catalans o no catalans.

 2. Resposta a Ana:
  Lo dels tecnicismes de cóm i perquè pot entrar una película en consideració, deu ser tal i com ho expliques.
  Lo de proposar-la com a millor película, millor director i millors actors, era, evidentment, una exageració.
  Però segueixo pensant que la qualitat de la película, tal i com l’entenem els espectadors, mereix com a mínim ser considerada. Altre tema és si els especialistes la consideren mereixedora d’algun premi.
  El que Jesús sigui amic o no, crec que no ve a cas, però és evident que ens fixem més en les coses que ens afecten, a nosaltres i el nostre entorn, que si la película hagues estat dirigida per un asturià, rodada a Almeria i amb actors de la Manxa.
  El meu escrit no pretén altre cosa que donar valor a determinades coses que crec que en tenen. Clar que em puc equivocar.
  De totes formes gràcies pel teu comentari.
  Xavier Climent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here