29.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, agost 10, 2022

Fent pràctiques a Media Markt

Imatge de la part reformada i ampliada de l'IES Vidal i Barraquer, on estudien més d'un miler d'alumnes
Imatge de la part reformada i ampliada de l’IES Vidal i Barraquer, on estudien més d’un miler d’alumnes

Tenen entre 18 i 25 anys i estudien a l’IES Vidal i Barraquer. Fan el curs de Comerç i Màrqueting, un Cicle Formatiu de Grau Superior que, probablement, després els obrirà les portes de la universitat. Provenen de diferents localitats de la demarcació i la majoria no tenen clar on voldrien treballar. “Optimistes” i “preocupats” alhora, enmig d’una situació de greu crisi econòmica que els empeny a ser “molt competitius”.

 

Són 25 alumnes que es podran desenvolupar professionalment en els departaments de vendes d’empreses o en els àmbits de la gestió comercial, logística, màrqueting, relacions públiques i publicitat. Ara tenen la possibilitat, per primera vegada, de participar en un programa de l’anomenada Formació Professional Dual. L’IES Vidal i Barraquer és l’únic centre de les comarques de Tarragona que participa en un conveni de col·laboració que han signat la Generalitat i Media Markt. Això significa que tres o quatre estudiants de l’institut podran fer pràctiques la pròxima primavera al centre comercial de la companyia al Polígon Les Gavarres i seguir cursant els estudis.

 

Aula del Cicle Formatiu de Grau Superior de Comerç i Màrqueting
Aula del Cicle Formatiu de Grau Superior de Comerç i Màrqueting

El director del Vidal i Barraquer, Narcís Castanedo, acompanya el periodista fins a l’aula i explica, davant els alumnes, la importància de signar un conveni amb una empresa gran “per motivar-los i prestigiar la FP. Els mateixos estudiants reconeixen que encara hi ha molta gent que pensa que la formació professional és de segona categoria, per a nois i noies que no poden aspirar a la universitat. Però ells aposten per una formació que, asseguren, té força sortides professionals. A classe es mostren satisfets del contingut de les matèries.

 

Un parell d’estudiants diuen estar interessats en la selecció per anar a treballar a Media Markt. Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Comerç -més joves- també poden entrar en la convocatòria. Els que hi vagin veuran com funcionen les vendes en el dia a dia, el comportament del consumidor, la logística d’un gran magatzem…Treballaran unes determinades hores a la setmana i ho podran compaginar amb els estudis, que són només d’un any de durada.

 

La FP dual, que fins ara coneixíem a Tarragona sobretot en l’àmbit de la industria petroquímica, s’extén als serveis i al comerç amb aquest conveni amb Media Markt, una companyia líder en el sector de la distribució de productes d’electrònica de consum, entreteniment i electrodomèstics. A Europa disposa de més de 700 establiments repartits en 15 països.

 

Un cop signat el conveni, després de les vacances de Nadal el responsable de l’empresa a Tarragona es posarà en contacte amb l’institut per posar en marxa tot el dispositiu per seleccionar el joves en pràctiques. És el primer pas d’un acord que s’allargarà durant tres cursos més i que ha d’ajudar a donar una empenta i millor imatge a aquests estudis de FP.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here