23.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 27, 2024

Tarragona balla a ritme de swing

swing

Potser us els heu trobat en algun racó de la ciutat. Són una quinzena de persones amb ganes de gresca i armats amb un equip de música. Quan menys t’ho esperes, premen el botó play i s’agrupen en parelles amb moviments enèrgics. No tenen cap tipus de permís, però no fan mal a ningú i quan se’n cansen agafen l’equip de música i se’n van. Si heu topat amb aquesta escena, felicitats! Heu presenciat un clandestí, l’acció de guerrilla favorita dels amants del lindy hop, un estil de ball que amb només un any ha arrelat amb força a Tarragona.

 

A finals de 2012 l’Elena Coll va fer-se càrrec, conjuntament amb altres dos socis, de la gestió de la Sala Zero de la ciutat. El nou equip directiu volia que l’espai anés més enllà del pub tradicional i va pensar a acollir altres activitats. L’Elena sabia que a Barcelona es vivia una febrada amb el lindy hop, un estil de ball per parelles amb música swing popularitzat als anys vint del segle passat a Nova York, i va provar d’importar-lo. Ràpidament van organitzar un clandestí amb gent vinguda de fora per cridar l’atenció, seguit d’una primera classe per als primers curiosos. Un any després, 119 alumnes ja han passat per alguns dels tres cursos de diferents nivells que hi ha actualment en funcionament.

 

“Un cop ho proves t’hi enganxes“, comenta la Cristina Castells. És una de les professores d’aquests cursos i, per tant, una de les principals responsables del boom del lindy hop a la ciutat. Segons ella, però, el mèrit l’hem de trobar a la pista de ball: “És un estil apte per a totes les edats i que requereix estar actiu però no necessàriament una gran forma física. A més, amb les primeres lliçons ja ets força autònom i t’ho pots passar bé molt ràpid“, argumenta.

 

Els més malalts ja han constituït l’Associació de Swing de la Província de Tarragona i al gener es preveu obrir un quart grup a la Sala Zero. Amb aquestes ganes de ballar, no és estrany que sorgeixin noves iniciatives, com el 1r Tàrraco Workshop, que va tenir lloc el passat 15 de desembre, un taller amb un professor de Londres per aprendre noves tècniques o iniciar-se en nous estils com el xarleston. Aquest dissabte 28 també seran presents al Parc Infantil de Nadal. La febre continua i, de moment, sembla que no té aturador. Això sí, per ara hi ha superàvit de noies, ja que els nois, bé per timidesa o bé perquè el ritme no és el seu fort, encara es resisteixen.

Jordi Suriñach

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here