Advertisement Advertisement
23.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 2, 2023

Una revista ‘imperial’ per obrir el 2014

El Guiu, de 3 anys, sosté una fotografia en blanc i negre de l'estàtua d'August al passeig Arqueològic realitzada fa més de 40 anys. Aquí falta per descobrir el títol de la portada de la revista (foto: David Oliete)
El Guiu, de 3 anys, sosté una fotografia en blanc i negre de l’estàtua d’August al passeig Arqueològic realitzada fa més de 40 anys. Aquí falta per descobrir el títol de la portada de la revista (foto: David Oliete)

Amb permís del nen de la foto que obre aquest article -el Guiu, de tres anys-, August és el protagonista principal del tercer número de la revista FET a TARRAGONA que presentarem en públic aquest dimarts 14 de gener amb un acte al Cafè Metropol. El bimil·lenari de la mort de l’emperador romà, que es commemora aquest 2014, ens serveix de pretext per dedicar un dossier de setze pàgines a la seva figura i al que representa Tarraco.

 

La periodista Anna Plaza signa mitja dotzena de reportatges que aborden la dimensió del festival Tarraco Viva i el paper dels grups de reconstrucció històrica, però també ens descobreixen la ciutat romana oculta, els secrets que no pot ensenyar per falta d’espai el Museu Nacional Arqueològic o jocs de taula sobre la història del món antic. Tot plegat, amb la figura d’August ben present a la revista per celebrar per avançat una de les cites més importants del 2014 a Tarragona.

 

Sense deixar de banda el calendari, la consulta sobre el futur de Catalunya fixada per al 9 de novembre és un dels temes que aborda al FET la persona de Tarragona que ha arribat més amunt a la carrera judicial. La magistrada del Tribunal Suprem, Rosa Maria Virolés, observa la tensió creixent en aquest tema i parla sense embuts de la justícia en l’entrevista central de la publicació.

 

També pensant en aquest 2014, el FET reclama a les administracions una actuació urgent a Tabacalera per acabar amb un estat de degradació molt alarmant. La revista que sortirà al carrer la setmana que ve ofereix unes imatges colpidores de l’antiga fàbrica de tabacs i compara el cas de Tarragona amb les altres ciutats on també han vist tancar instal·lacions similars.

 

I fidels a la nostra filosofia, el tercer número del FET recull moltes històries personals en l’àmbit de la universitat, el voluntariat, l’esport, la cultura i la societat civil. Històries que descobriem dimarts que ve, a partir de les vuit del vespre al Cafè Metropol. L’acte comptarà amb la participació del geògraf i fotògraf, Rafael López-Monné, que farà una xerrada amb audiovisual sobre el paper del patrimoni com a motor cultural i turístic de la ciutat.

 

Els subscriptors a la revista que vingueu a la presentació rebreu un exemplar gratuït de la publicació. La resta de lectors i amics del FET podreu adquirir el número 3 de la revista o fer-vos-en subscriptors per a tot l’any 2014 amb un preu de només 30 euros. Si la voleu rebre ja còmodament a casa, també podeu fer la subscripció clicant aquí.

 

Recordeu: dimarts 14 de gener a les 20 h. al Cafè Metropol. Us hi esperem!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here