Advertisement
19.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 7, 2023

Tarragona, “la ciutat que explica la Història”

Una activitat del festival Tarraco Viva al voltant del Pont del Diable (foto: Rafael López Monné)
Una activitat del festival Tarraco Viva al voltant del Pont del Diable (foto: Rafael López Monné)

Estusiasme, capacitat de treball i molt talent. Aquestes són les claus de l’èxit de Tarraco Viva, segons el geògraf i fotògraf, Rafael López-Monné. Un èxit que, diu, ha de portar Tarragona a ser “la ciutat líder que millor explica la Història”.

 

López-Monné va aprofitar la presentació del tercer número de la revista FET a TARRAGONA per remarcar el potencial turístic i cultural d’un certamen que aquest any estarà dedicat a la figura d’August. Precisament, el bimil·lenari de la mort de l’emperador és el motiu central de la revista que ja es pot trobar a les llibreries de la ciutat o adquirir per subscripció.

 

López Monné va entusiasmar el centenar d’assistents a l’acte del Cafè Metropol amb una dissertació planera i magistral sobre les possibilitats que ofereix a la ciutat l’arqueologia, el patrimoni i Tarraco Viva. “El festival és coherent amb el que som els tarragonins i ha esdevingut una cita cultural de primera línia”, va assegurar. “És un èxit turístic amb un retorn econòmic de 7 euros per cada euro invertit”.

 

El fotògraf Rafael López Monné en un moment de la presentació del tercer número de la revista FET (foto: Josep Ardila)
El fotògraf Rafael López Monné en un moment de la presentació del tercer número de la revista FET (foto: Josep Ardila)

Avui la cultura i el turisme “ens han de servir per viure millor”, segons el fotògraf, i Tarraco Viva reuneix tots els elements necessaris per seguir creixent en “la creació d’indústria cultural i noves professions”. López Monné també va mostrar una àmplia selecció de les seves fotografies relacionades amb un festival que, diu, li provoca “el plaer de descobrir i aprendre”.

 

A López Monné l’escoltaven el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol; el professor d’arqueologia de la URV, Joaquín Ruiz de Arbulo; el director territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs; regidors de l’ajuntament i una àmplia i variada representació de la societat civil tarragonina, molts dels quals són subscriptors de la revista.

 

Un centenar llarg d'assistents van seguir amb interès les explicacions del fotògraf (foto: Josep Ardila)
Un centenar llarg d’assistents van seguir amb interès les explicacions del fotògraf (foto: Josep Ardila)

‘Venim d’August’ és el titular de portada del tercer número del FET. Però a la publicació hi ha molts altres temes tractats en forma de reportatges i entrevistes: la degradació alarmant de Tabacalera; la trajectòria de la magistrada del Tribunal Suprem, Rosa Mª Virolés; la feina dels voluntaris de l’Assemblea Nacional Catalana als barris de la ciutat; l’aportació dels centenars d’estrangers que vénen a Tarragona a través de la universitat; les dues maneres d’entendre el Carnaval; el resorgir del Club Básquet Tarragona; els 50 anys del Club Natació Tarraco; el perfil de Pep Escoda… Periodisme reflexiu i analític sobre Tarragona que s’expressa amb un producte de qualitat en fotografia, disseny i continguts.

 

El número 3 del FET ja el podeu trobar a les llibreries de la ciutat (La Capona, La Rambla, Adserà i Cal Matias), a l’Espai Turisme, a El Lloro i a La Cocotte. Si us en voleu fer subscriptors per 30 € l’any només cal que cliqueu aquí. Els subscriptors (els nous i els veterans) tindreu l’oportunitat de fer una visita guiada especial pel Circ Romà amb el professor Joaquin Ruiz de Arbulo el dissabte 25 de febrer. A finals d’aquesta setmana us en donarem més detalls d’aquesta activitat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here