20.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 22, 2024

Descobrir Tàrraco amb Ruiz de Arbulo

Volta del Circ romà de Tarragona, un dels indrets que visitarem dissabte 25 de gener amb el catedràtic d'Arqueologia, Joaquin Ruiz de Arbulo (foto: Tarragona Turisme)
Volta del Circ romà de Tarragona, un dels indrets que visitarem dissabte 25 de gener amb el catedràtic d’Arqueologia, Joaquin Ruiz de Arbulo (foto: Tarragona Turisme)

Joaquin Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), serà el guia de la visita especial al Circ romà que el FET a TARRAGONA organitza per als subscriptors de la revista. La visita tindrà lloc dissabte 25 de gener a les 11 del matí. El punt de trobada serà la plaça de la Font, just davant de l’ajuntament. L’activitat és un complement al contingut del dossier central que el número 3 del FET publica en relació a Tàrraco i el bimel·lenari de l’emperador August.

 

La tasca divulgativa de Ruiz de Arbulo és molt àmplia i en destaca per ser un dels autors del primer volum de la ‘Història de Tarragona’ titulat ‘De la Prehistòria a Tàrraco’. En l’àmbit de la docència, és el coordinador dels estudis de doctorat d’arqueologia clàssica de la URV. Com a investigador se’l considera un dels millors coneixedors del passat romà de la ciutat i en l’actualitat forma part del comitè científic de Tarraco Biennal, que prepara per al pròxim mes de novembre un congrés internacional sobre l’època d’August.

 

Ruiz de Arbulo està considerat un dels millors coneixedors i divulgadors de Tarraco (foto: ICAC)
Ruiz de Arbulo està considerat un dels millors coneixedors i divulgadors de Tarraco (foto: ICAC)

La manera senzilla i planera de Ruiz de Arbulo d’explicar la història ens ajudarà a entendre millor la realitat en la visita del dissabte 25. Tots els subscriptors a la revista que estiguin interessats en fer la visita han d’enviar un correu electrònic a l’adreça:  subscripcions@fetatarragona.cat i han d’indicar el nom de la persona o persones que faran l’activitat (gratuïta). Hi ha un nombre limitat de places i, per tant, s’aniran atenent per ordre d’arribada. Entre tots els participants sortejarem, gràcies a la col·laboració de Tarragona Turisme, cinc exemplars del llibre ‘A peu per Tàrraco’, de Rafael López Monné i Sara Sans, publicat per Arola.

 

La primera revista del FET del 2014 està dedicada al potencial cultural i turístic del patrimoni de la ciutat, amb l’excusa del bimil·lenari d’August. La publicació la podeu comprar a les llibreries de la ciutat (La Capona, de la Rambla, Adserà i Cal Matias) i a l’Espai Turisme del carrer Major, a El Lloro i a La Cocotte. També la podeu rebre còmodament a casa si formalitzeu una subscripció anual de 30 € clicant aquí.

 

Ja som 400 subscriptors i en volen sumar molts més. Gràcies pel suport i us esperem a la visita del dia 25.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here