20.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, maig 25, 2024

Jugant amb la R de Responsabilitat

Els alumnes de l’Escola de Sant Salvador, atents davant l’explicació d’un dels monitors de l’activitat.
Els alumnes de l’Escola de Sant Salvador, atents davant l’explicació d’un dels monitors de l’activitat.

Ensenyar als més joves valors tan fonamentals com el respecte, la participació, la solidaritat i la responabilitat és una tasca fonamental per a que la societat evolucioni de forma sana i en cohesió amb el seu entorn. Petits gestos, com per exemple llençar la brossa a la paperera, ajudar als més necessitats i respectar el mobiliari urbà són els que ajuden a assolir aquest objectiu.

 

La Fundación Repsol, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, presenta a la ciutat ‘El Gran Joc del Ciudadano R’, una activitat de lleure educatiu destinada a transmetre tots aquests valors a gent de totes les edats. Dins d’aquesta carpa itinerant, situada al Parc de la Ciutat, la fundació proposa dues activitats ben diferents per a conscienciar els més joves de com poden col·laborar a construir una societat que respecti el seu entorn.

 

Els alumnes de l’Escola de Sant Salvador ja han pogut gaudir d’aquestes dues activitats. La primera es duu a terme a sobre d’un tauler gegant en forma de lletra R, adaptat per a que hi puguin jugar persones amb discapacitat. Els participants es col·loquen damunt del tauler com si fossin les fitxes, i llancen un dau gegant que els marca la direcció que han de prendre després de cada tirada. Les caselles a on poden caure contenen diferents jocs que representen els diferents valors que l’activitat vol transmetre: ‘Ajuda al planeta’, ‘El teu somriure és la meva energia’, ‘Mira pels altres’, ‘Millor entre tots’ i ‘Tu pintes molt’ són els espais temàtics d’aquest ‘Gran Joc del Ciudadano R’.

 

Mentre un grup juga sobre el tauler, un altre participa en la segona activitat, la Gimcana Fotogàfica. Sota la dèbil pluja, als joves se’ls hi encomana la tasca de fer cinc fotografies que representin cadascun dels valors que vol transmetre joc. Les imatges que treuen els participants de la gimcana es visualitzen a la pantalla instal·lada dins de la carpa. Quan acabi l’activitat, totes les fotografies es podran veure en el llibre virtual que es penjarà al lloc web de la Fundación Repsol.

 

Ballesteros aprofita la seva estada a la carpa per a participar en l’activitat amb els més joves
Ballesteros aprofita la seva estada a la carpa per a participar en l’activitat amb els més joves

L’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, arriba amb una mica de retard a la carpa del Parc de la Ciutat, però aprofita la seva estada per a participar junt amb els alumnes de l’escola en algun dels jocs de l’activitat. Després de llençar el dau i de trencar-se les banyes amb un trencaclosques, Ballesteros explica que “incorporar valors de forma divertida, jugant, en família o entre amics, és fonamental”, i assegura que “la nostra societat, com els castells, la fem entre tots”. Feta aquesta comparació, el batlle es dirigeix als joves que participen en el joc, i els hi demana que “això que esteu aprenent avui, expliqueu-ho a tothom, ja que si tots aportem el nostre granet de sorra, tots viurem molt millor”.

 

Paloma Tuñón, gerent de Voluntariat i Accions Socials de Fundación Repsol, explica que, després d’haver viatjat per bona part de la geografia espanyola i portuguesa, “Ciudadano R està esdevenint una activitat molt exitosa que permet que els nens adoptin actituds constructives i positives per a la nostra societat”, i agraeix a l’Ajuntament de Tarragona el fet d’acollir aquesta iniciativa “que promou la cultura del respecte”.

 

La carpa romandrà al Parc de la Ciutat fins el 2 de febrer, i es podrà visitar de dilluns a divendres, de 10.30 a 14.00 hores i de 15.30 a 19.00 hores. Els caps de setmana s’hi podrà accedir d’11.00 a 14.00 hores i de 15.30 a 19.30 hores.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here