14.4 C
Província de Tarragona
Divendres, gener 28, 2022

Tarragona dialoga al voltant de la consulta

Aspecte de la multitudinària manifestació de l'Onze de Setembre de 2012 a la cruïlla del Passeig de Gràcia i la Gran Via, Barcelona (foto: ara.cat)
Aspecte de la multitudinària manifestació de l’Onze de Setembre de 2012 a la cruïlla del Passeig de Gràcia i la Gran Via, Barcelona (foto: ara.cat)

La Universitat Rovira i Virgili i la revista FET a TARRAGONA posem en marxa un fòrum de debat a la ciutat a l’entorn dels principals temes d’actualitat del país. La primera edició es titula ‘DIÀLEGS 2014: Tarragona i la consulta’ i el seu objectiu és organitzar una sèrie de col·loquis amb la presència de persones destacades de la vida cívica de Tarragona, amb l’horitzó de la consulta sobre el futur polític de Catalunya que ha estat anunciada per al dia 9 de novembre d’engany.

 

La URV i el FET volem oferir un aparador per a la reflexió sobre el futur del país i el paper de la ciutat en aquests moments decisius, tot donant veu a persones de diversos àmbits professionals i diverses trajectòries vitals, que coincideixen en la seva faceta de creadors d’opinió. La finalitat és que els ponents i el públic assistent puguin dir la seva en relació amb el procés encetat l’Onze de Setembre de 2012, que ha anat bastint una majoria social favorable a consultar el poble de Catalunya en relació amb la determinació del seu futur polític.

 

El cicle DIÀLEGS 2014 arrencarà el pròxim dimarts 4 de febrer a les 19,30 h. a la sala d’actes del Departament de Cultura de la Generalitat, al carrer Major 14. La primera sessió comptarà amb la participació del rector de la URV, Francesc Xavier Grau; l’historiador i degà de la Facultat de Lletres, Josep Sànchez Cervelló, i el professor de Dret Constitucional de la URV, Jordi Jaria i Manzano. Els ponents faran una primera intervenció breu i a continuació s’obrirà un col·loqui entre els tres i obert a les preguntes i els comentaris del públic.

 

Les altres xerrades col·loqui tindran lloc el 4 de març, 1 d’abril, 6 de maig i 3 de juny a la mateixa hora i a la mateixa sala d’actes. Hi participaran persones del món de la cultura, el dret, l’economia, la història i el periodisme amb la voluntat d’acostar al públic les diverses dimensions i perspectives obertes per l’anunci de la consulta, tot assumint els reptes que la situació actual planteja a la societat tarragonina.

 

Ja han confirmat la seva presència a les altres sessions el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol; l’economista i expresident del Club Bàsquet Tarragona, Francesc Xavier Mas; la historiadora Montserrat Duch; el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, degà de Ciències Jurídiques a la URV i expert en temes europeus, Alfons González; l’advocat Pere Grau; el baríton Àngel Òdena; el director de l’Arxiu Arxidiocesà, Manuel Mª Fuentes; el gestor cultural, Jordi Bertran; l’advocat i economista, Matias Vives, i el periodista Òscar Palau, que ha estat uns mesos a Edimburg seguint el procés de referèndum d’Escòcia.

 

Esteu convidats a assistir a tots els debats. Aquí en teniu la invitació del primer:

dialegs_inv-01

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here