14.6 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Quant cobren les colles castelleres?

Els Xiquets de Tarragona van signar l'any passat un acord de patrocini amb una entitat financera (foto: David Oliete)
Els Xiquets de Tarragona van signar l’any passat un acord de patrocini amb una entitat financera (foto: David Oliete)

La pressió de les colles castelleres de la ciutat els ha permès recuperar bona part de l’aportació municipal que els darrers anys havia minvat a causa de les retallades. Aquesta negociació ha obert el debat sobre el finançament de les colles.  A Tarragona es cobra poc o molt en comparació amb les altres ciutats castelleres? Aportem les dades i les comparem.

 

Enfilar-se els uns damunts dels altres és gratuït. Des de fa molts anys els castellers no cobren i precisament aquest amateurisme ha estat una de les claus de l’expansió del fet casteller en les darreres èpoques. Ara bé, el fet que individualment no es percebi cap compensació econòmica no vol dir que les colles no tinguin unes despeses significatives:  transport a les actuacions, assegurança, casc per a la canalla, manteniment del local d’assaig o l’organització d’activitats per cohesionar i fidelitzar el grup acaben sumant una xifra prou significativa.

 

El Consell Municipal de Castells de Tarragona (l’òrgan que regula les relacions entre l’Ajuntament i les quatre colles de la ciutat) va aprovar a finals de 2007 un reglament que establia uns barems que determinaven quant havia de cobrar cada colla com a contraprestació per a la participació a sis diades: Sant Jordi, Sant Joan, Sant Magí, Diada Nacional, Santa Tecla i la Mercè. L’any 2010, l’últim en què es va complir aquest reglament, les colles es van repartir 92.857,38 € en funció d’un import base de 23.508,58 € i del nivell assolit la temporada anterior. D’aquesta manera, la Colla Jove va cobrar Jove 35.262,87 €; els Xiquets de Tarragona, 28.210,29 €; els Xiquets del Serrallo, 17.631,43 € i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, 11.752.79 € (…)

 

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem al número 3 de la revista FET a TARRAGONA. La publicació es pot comprar a Llibreria La Capona, Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major), El Lloro i La Cocotte. També la podeu rebre còmodament a casa si us en féu subscriptors per només 30 euros l’any. Per complimentar la subscricpió només cal clicar aquí.

 

Jordi Suriñach
Jordi Suriñach
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here