30.1 C
Província de Tarragona
Divendres, agost 19, 2022

La gran família de l’institut Vidal i Barraquer

Edifici construit l'any 1966 com a centre de formació i que va acollir l'institut Vidal i Barraquer a partir de 1978 (foto extreta del llibre de recull d'imatges del centre)
Edifici construit l’any 1966 com a centre de formació i que va acollir l’institut Vidal i Barraquer a partir de 1978 (foto extreta del llibre de recull d’imatges del centre)

Una gran família. Aquesta és la sensació que despren la Sala d’Actes de l’Institut Vidal i Barraquer durant l’acte celebrat amb motiu del 35è aniversari del centre. Prop de cent persones es troben per ser testimonis de la presentació de dos llibres relacionats amb l’institut: Vidal i Barraquer en imatges, un recull fotogràfic fet per la professora en actiu del centre, Carme Ramos, i  L’institut Vidal i Barraquer a vista de rodolins, fet per Jesús Figueres, també professor del centre, però actualment ja jubilat.

 

L’acte, presidit pel director del centre de secundària, Narcís Castanedo, compta amb uns espectadors especials; els professors de l’institut i alguns alumnes omplen gairebé la gran sala de butaques vermelles. Un vídeo on es mostra la Tarragona dels anys 70 i l’antic edifici de l’institut, és l’encarregat de donar el tret de sortida a l’esdeveniment. “És el teu pare, oi?”, diu una dona situada a la tercera fila al company del costat; un dels actors del vídeo ficcionat era el pare d’un home present en l’acte. Així és com es comença a teixir un ambient susceptible entre les quatre parets.

D'esquerra a dreta: Jesús Figueres, professor jubilat i autor del llibre; Valero Camps, inspector del Departament d'Ensenyament; Narcís Castanedo, director del centre; Salvador Soler, inspector del Departament d'Ensenyament; Joan Maixé, primer director de l'institut; Carme Ramos, professora del centre (foto: Carla Pomerol)
D’esquerra a dreta: Jesús Figueres, professor jubilat i autor del llibre; Valero Camps, inspector del Departament d’Ensenyament; Narcís Castanedo, director del centre; Salvador Soler, inspector del Departament d’Ensenyament; Joan Maixé, primer director de l’institut; Carme Ramos, professora del centre (foto: Carla Pomerol)

Segons Narcís Castanedo, era necessari recollir totes les històries viscudes a l’institut Vidal i Barraquer. “Normalment, es fotografien moments alegres i feliços, i aquest institut n’ha tingut molts durant aquests 35 anys”, assegura el director del centre. Aquesta és la raó per la qual s’han recollit les més de 500 imatges de sopars de final de curs, de viatges i d’altres instants memorables.

 

Un allau de dits assenyalant l’enorme pantalla encarregada d’exposar les fotografies, demostra que els assistents de l’acte es reconeixen en les imatges. Carme Ramos ha estat l’encarregada de confeccionar aquest minuciós recull, i assegura que “aquestes instantànies demostren la gran família que és l’institut Vidal i Barraquer”. Jesús Figueres és l’autor del llibre L’institut Vidal i Barraquer a vista de rodolins, i també és un professor jubilat del centre. Explica que li va semblar una bona idea exposar els rodolins fets per ell mateix quan el director va demanar la seva col·laboració.

 

“Aquest acte, aquests llibres i aquest ambient demostren el tarannà actiu i el caràcter generós a l’hora de conviure d’aquest institut”. Així ens comenta l’acte festiu Herminia Pastor, una ex professora del centre recent jubilada. La inauguració d’un quadre-mural fet per l’artista Pere Joan Salas amb la participació dels alumnes, i situat al hall de l’institut, posa el punt i final a l’acte. Salvar la documentació gràfica i aconseguir fer pinya, són els motius principals de la celebració.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here