25.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 18, 2024

Les muralles immortals de Bernardo Ríos

Portada del disc amb Bernardo Ríos al passeig Arqueològic de Tarragona, l'any 1965
Portada del disc amb Bernardo Ríos al passeig Arqueològic de Tarragona, l’any 1965

Sempre ens quedaran les ‘Murallas de Tarragona’ de Bernardo Ríos. L’autor de la cançó més popular dedicada a la ciutat ha mort als 87 anys. L’ànima del Món Camp Tarragoní, inseparable del seu amic i mestre Pere Godall, va crear en ple franquisme (el 1965) la cançó que identificava Tarragona. Una medolia que recuperaria al cap de trenta anys Oriol Grau i la popularitzaria a través del programa d’Andreu Buenafuente a la televisió. Aquest n’és el vídeo.

 

Les muralles immortals de Tarragona, amb l’emperador August -del qual celebrem enguany el bimil·lenari de la seva mort- seguiran recordant Bernardo Ríos i la seva emblemàtica cançó. Encara avui, tot i que soni a ‘carca’ i antiquada per a alguns, es deixa sentir en events festius, com la recordava l’última Santa Tecla el músic i mestre dels entrepans, Eduard Boada.

 

Paraules breus d’homenatge a Bernardo Ríos i en record a la bona feina de músic i cantant del seu fill, Berna, que també va saber identificar una època brillant tarragonina amb els Míte’ls a principis dels 90.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

3 COMMENTS

  1. Ricard, no oblidis, que a la música hi han dedicat i hi dediquen esforços, dues filles més, la Montse i la Rosa
    La Montse ha generat i dirigit projectes musicals importants per la ciutat, com és el Cor de l’URV!!

  2. Si us plau, informeu amb criteri. el senyor Rios no ho va ser mai el creador de la cançó, constava com a autor, però ni la lletra ni la música són d’ell. Les families dels creadors de la cançó, Josep Mª Tost i Joan Casanova n’estem fins al cap d’amunt de llegir que aquest senyor va crear la cançó. La va interpretar i en té un petit percentatge de l’autoria, però en CAP CAS va ser-ne el creador. Si us plau, feu el favor de rectificar la notícia. Gràcies.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here