Advertisement Advertisement
Carregant ...

Fent de periodistes a les aules

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un moment de la xerrada sobre periodisme i mitjans de comunicació amb un grup d'alumnes de La Salle Torreforta (foto: Joan Sala)

Un moment de la xerrada sobre periodisme i mitjans de comunicació amb un grup d’alumnes de La Salle Torreforta (foto: Joan Sala)

Nova visita a La Salle Torreforta. L’escola ja fa anys que convida un grup de periodistes tarragonins a parlar als alumnes del paper dels mitjans de comunicació, dels mitjans més tradicionals i dels nascuts amb l’era digital. Aquesta vegada em toca obrir el foc d’un cicle de xerrades on també participaran Raquel Sans, Rafa Marrasé i Xavier Bailach. L’activitat forma part del programa ‘Faig’, un dels de l’àmbit de la innovació que promou La Salle.

La cita és a primera hora del matí, a quarts de deu, probablement la que costa més arrencar. Un auditori de 46 alumnes de tercer d’ESO espera l’inici de la classe. Per davant tenim una hora per explicar, comentar, preguntar i respondre aspectes relacionats amb els mitjans de comunicació. La sessió comença amb el ponent preguntant als alumnes sobre la definició de periodista. Amb les primeres respostes van sorgint altres qüestions i a partir d’aquí parlem de la ràdio, la televisió, la premsa de paper i els mitjans digitals; debatem sobre la gratuïtat dels continguts a internet i l’ús de les xarxes socials; i posem en pràctica com treballa una redacció formada per periodistes. Agafem l’exemple de l’escola i decidim quines notícies han passat o passaran: ells mateixos destaquen la jornada de portes obertes, la recollida d’aliments solidaris, el proper viatge d’estudis a Londres… I després decidim com les podrem explicar en un hipotètic butlletí o revista del centre.

El conferenciant també explica a l’auditori la seva vocació de periodista, els estudis a la universitat i la trajectòria professional per diversos mitjans de comunicació, especialment els 18 anys com a director de Tarragona Ràdio. Els presenta el FET a TARRAGONA en format de paper i en format digital i els comenta aspectes menys coneguts de la feina periodística. Lluny de pronunciar una conferència magistral, la xerrada busca la complicitat permanent amb els nois i noies, que escolten al ponent i responen a les seves preguntes.

El tram final suposa un canvi de papers: els alumnes pregunten -com si fos una roda de premsa- i el conferenciant respon. Anècdotes de la feina, entrevistes a personatges famosos, quant de temps costa escriure i preparar una revista, com fer pràctiques per començar a treballar de periodista… Aquestes són algunes de les interpel·lacions dels alumnes, que semblen encantats i satisfets quan arriba l’hora del pati. La classe ha passat molt ràpida i ha estat intensa. Tant, que ve de gust sortir corrent a jugar i esmorzar.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *