10.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, març 2, 2024

Un Nàstic ‘retro’ per a la portada del ‘FET’

Una samarreta, uns pantalons, un parell de botes i una pilota dels anys 30 en mans d'un jugador de la plantilla actual del Nàstic (foto: David Oliete)
Una samarreta, uns pantalons, un parell de botes i una pilota dels anys 30 en mans d’un jugador de la plantilla actual del Nàstic (foto: David Oliete)

Dracs modernistes alats, autòmats de mil moviments que semblen ben bé reals i un bocí d’història rere cada peça que et transporta a qualsevol moment indeterminat del temps o a una fira plena d’objectes estranys. Pablo Ornaque emmagatzema en un racó de Barcelona un bon grapat de records artístics, lúdics i esportius de Catalunya.

 

Ornaque és un home de passions, de moments; d’aquells que voltarien el món per gaudir d’un instant especial o per trobar qualsevol peça que l’ajudés a fer més gran alguna de les seves col·leccions. Aquesta barreja d’antiquari i emprenedor li dóna aquell punt de geni boig. Un personatge capaç d’anar un diumenge a la tarda i plovent al seu magatzem a buscar una samarreta, uns pantalons, dos parells de botes i una pilota dels anys 30 per poder caracteritzar un jugador de l’actual plantilla del Nàstic i convertir la imatge en la pròxima portada de la revista FET a TARRAGONA.

 

L’Ornaque (com a ell mateix li agrada dir-se) -segurament el col·leccionista privat amb més material de futbol de l’Estat espanyol i de bona part d’Europa-, ens obre les portes de bat a bat per buscar qualsevol peça: “Jo amb Tarragona tinc una relació molt especial i sento simpatia pel Nàstic”.

 

L’admiració per Tarragona i el Nàstic, no li ve ni per unes vacances, ni pels colors de l’equip, ni per cap tradició familiar. Un autòmat, Guardia Urbano de Barcelona, el va conduir fins a Tarragona per aconseguir tenir la figura a la seva col·lecció. “Tot això ho faré per l’Agapito Franquet, mestre meu i un gran paio al que sempre admiraré”. Tanquem el tracte de seguida i amb la ferma promesa d’aconseguir treure partit d’aquelles peces de museu que tenim a les mans.

 

De conversa fàcil, Ornaque explica tots els projectes que ha realitzat: des del museu de la RFEF a las Rozas, passant pel museu de l’Atlético de Madrid o la creació d’un espai a Huelva per a mostrar el que va ser l’inici del futbol a la península. Pablo Ornaque és d’aquells que, com en Carlos Sanromà, que també ens ha ajudat amb la portada de la revista, tenen gairebé sempre un ‘sí’ preparat per ensenyar els seus tresors més amagats.

 

PRESENTACIÓ DEL NÚMERO 4 DEL ‘FET’

La idea de la portada del número 4 de la revista FET a TARRAGONA, compartida amb el company fotògraf David Oliete, és mostrar el passat històric del Gimnàstic a través de la indumentària i el present amb l’estampa del jugador. L’ajuda de Pablo Ornaque ha estat decisiva per poder comptar amb un material pràcticament impossible de trobar.

 

La portada excepcional i tots els continguts del pròxim número del FET els presentarem el pròxim dimarts 11 de març en un acte obert a tothom que tindrà lloc a les 19,30 h. a l’Antiga Audiència, a la plaça del Pallol. El dossier central de la revista està dedicat a commemorar els 100 anys de futbol del Gimnàstic de Tarragona. I ho fem amb la companyia dels tres socis més antics del club, el professional més veterà del vestidor i una trobada dels mites de l’entitat amb els nois del planter, entre d’altres continguts.

 

La presentació de la revista comptarà amb una sorpresa en forma de projecció d’un audiovisual relacionat amb la història del futbol del Gimnàstic i de la ciutat. A l’acte es podrà adquirir la publicació i també fer-se’n subscriptor/a amb un preu de 30€ tot l’any. Si voleu fer la inscripció com a subscriptors abans de dimarts, només cal que cliqueu aquí i rebreu la revista a casa.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director 'Fet a Tarragona'
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here